Press "Enter" to skip to content

De ce este bine să mănânci tămâie. Beneficiile la care nu te-ai fi așteptat

Tămâia nu este folosită doar în cadrul slujbelor, ci are și multe proprietăți. Ce-i drept, în general, oamenii cred că beneficiile sale se opresc doar la rolul lor în biserică, dar specialiștii spun că este rezolvarea pentru mai multe probleme.

  • De ce este bine să mănânci tămâie
  • Beneficiile la care nu te-ai fi așteptat

Tămâia este folosită încă din cele mai vechi timpuri la ritualuri în timpul slujbelor ori la sfințirea casei. Pe lângă rostul produsului în biserică, tămâia are și multe alte proprietăți, printre acestea numărându-se asupra sistemului digestiv și cel respirator, potrivit specialiștilor.

Motivul pentru care este bine să mănânci tămâie

Cel mai important este să faci deosebirea între cea naturală și cea artificială. Nu este greu să le distingi, asta pentru că tămâia naturală nu este acoperită de un praf alb și are o culoare semitransparentă.

Unul dintre beneficii are legătură cu faptul că ajută sistemul respirator, iar dacă te numeri printre cei care au probleme de genul astm, bronșită ori laringită, tămâia poate fi un remediu natural.

La fel de eficientă este și pentru digestie, de aceea, se spune că este bine să consumi câte o bobiță de tămâie, dimineața, înainte de micul dejun.

Ce alte beneficii mai are tămâia

Tămâia care este folosită în scop medicinal se obține din seva unui arbore pe nume Boswellia Sacra, care este cultivat, în general, în țările din Asia.

Un alt beneficiu constă în reducerea stresului, de aceea, fie că este folosit uleiul de tămâie sau varianta clasică, este bine să folosești acest remediu, atunci când simți că grijile te copleșesc.

Pornind de aici, specialiștii au mai descoperit faptul că tămâia este indicată și pentru a te concentra și pentru a îți îmbunătăți starea de spirit. Uleiul de tămâie conține o substanță care te poate ajuta să te relaxezi.

Acest produs mai este cunoscut și pentru proprietățile sale antibacteriene, asta pentru că este considerat un remediu natural împotriva germenilor. La fel de bine poate fi folosită și pentru a curăța casa, fie că este vorba doar de tămâie, fie de amestecul dintre tămâie și uleiul de smirnă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page