Press "Enter" to skip to content

De ce e bine să mănânci banane în fiecare zi. Puțini români știu

Te-ai gândit vreodată că este recomandat să mănânci banane în fiecare zi? Iată ce părere au specialiștii atunci când vine vorba de acest obicei. Puțini români știu de ce.

  • Beneficiile consumului de banane
  • Alte beneficii

Nu este pentru nimeni un secret faptul că bananele sunt o sursă bogată atunci când vine vorba de elementele nutritive şi au multe beneficii pentru sănătate. Iată de ce este recomandat să consumi des aceste fructe.

Beneficiile consumului de banane

Probabil că nu știai până acum, însă unul dintre beneficiile consumului de banane este reglarea tensiunii arteriale. Fără doar și poate, aceste fructe ajută la diminuarea presiunii sângelui datorită conținutului lor bogat de potasiu.

Cu atât mai mult, este important de precizat faptul că bnanele te ajută să slăbești, așa că ele pot fi alegerea potrivită atunci când vine vorba de lupta cu kilogramele în plus. Datorită conținutului lor ridicat de fibre, acestea reduc pofta de mâncare, reglând, totodată, nivelul de zahăr din sânge.

Un alt beneficiu important este reducerea riscului de anemie. Anemia este caracterizată de paloare, oboseală și dificultăți respiratorii, datorate scăderii numărului de celule roșii din sânge. Bananele conțin o cantitate semnificativă de fier, un mineral care stimulează producția de celule roșii, și vitamina B6, care reglează nivelul de glucoză din sânge.

Alte beneficii

Nu multe persoane știu, însă bananele îmbunătățesc digestia. Aceste fructe, pe lângă gustul delicios pe care îl au, sunt ușor de digerat și nu există șanse să irite tractul gastro-intestinal.

Nu putem trece cu vederea faptul că bananele pot fi consumate chiar și de persoanele care suferă de gastrită și arsuri stomacale, asta pentru că pot echilibra nivelul de minerale pierdute în cazul tulburărilor digestive. Pot fi o soluție atunci când vine vorba de diaree.

Nutriționiștii sunt de părere că bananele pot îmbunătăți starea de spirit datorită conținutului de triptofan, un aminoacid esențial care stimulează producția de serotonină, cunoscută și sub numele de hormonul fericirii. În mod obișnuit, o banană conține aproximativ 28 de miligrame de magneziu. Acest mineral este un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de în reducerea nivelului de stres și a tulburărilor de somn.

Bananele ajută la refacerea stocului de vitamine. Datorită conținutului lor bogat în vitamine, bananele pot rezolva deficiențele de vitamine din organism.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page