Press "Enter" to skip to content

De ce câinele meu oftează atunci când se pune la somn. Ce vrea să transmită cu acest gest

Fiecare stăpân care are un animal de companie adoră să petreacă foarte mult timp cu acesta. Mulți câini fac gesturi pe care stăpânii lor nu le înțeleg. Printre aceste gesturi se află și acela când câinele oftează atunci când se pune la somn. Iată ce vrea să transmită atunci când face acest gest!

  • Motivul pentru care câinele meu oftează atunci când se pune la somn
  • Ce îți transmite prin acest gest

Mulți câini obișnuiesc să ofteze atunci când se pun să doarmă, iar aceștia transmit ceva atunci când fac acest gest. Probabil și tu te-ai întrebat de ce face asta atunci când se pune la somn, iar noi avem răspunsul.

Motivul pentru care câinele meu oftează atunci când se pune la somn

Câinele oftează atunci când se pune la somn, pentru că se simte în siguranță. Dacă la oameni oftatul exprimă o părere de rău, oboseală sau stare de rău, iată că la câini este total opusul. Ei fac acest gest și prin asta îți arată că se simte protejați și și-au găsit locul potrivit pentru a se pune să doarmă.

Oftatul unui câine poate să însemne și un simplu semnal emoțional care arată că el pune capăt unei activități pe care tocmai a făcut-o, spre exemplu după ce a mâncat sau s-a jucat ore întregi prin casă sau pe afară.

De ce câinele meu tremură

Totodată, mulți stăpâni ar vrea să știe de ce câinele lor tremură și de multe ori se întâmplă asta la animalul lor de companie. Câinii pot face acest gest, pentru că vor să îi atragă atenția stăpânului lor, sunt fericiți sau foarte entuziasmați, sunt stresați sau anxioși. De altfel câinii pot face asta din cauza durerii, vârstei înaintate sau somnului profund ori un vis agitat.

În cazul acestui gest mai pot exista și cauze care au legătură cu boli infecțioase, precum jogodia, boli metabolice sau hormonale și boli neurologie precum hipoplazia, sindromul tremorului generalizat, convulsii sau crizele epileptiforme.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page