Press "Enter" to skip to content

Data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro. Modul în care poți să intri in posesia banilor și ce poți să cumperi cu ei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro, ca măsură cuprinsă în programul Sprijin pentru România. Află ce trebuie să faci ca să intri în posesia banilor și ce poți să cumperi cu ei.

Data la care la care românii vor primi voucherele de 50 de euro a fost anunțată de ministrul Muncii, Marius Budăi. Află și tu ce trebuie să faci ca să intri în posesia banilor oferiți ca măsură cuprinsă în programul Sprijin pentru România și ce poți să cumperi cu aceste vouchere.

Care este data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro

Data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro ca ca măsură cuprinsă în programul  Sprijin pentru România a fost anunțată de către ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Ministrul Muncii a anunțat într-o conferință de presă data la care românii vor primi voucherele în valoare de 50 de euro cât și modalitatea prin care aceștia vor putea intra în posesia lor.

Potrivit ministrului Marius Budăi, luna iunie a fost stabilita ca fiind data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro, iar referitor la modul prin care se va putea intra în posesia lor, voucherele vor fi livrate prin Poșta Română. 

„ Nu există, încă, un acord de finanţare a acestor vouchere, dar există un acord verbal prealabil. Au fost discuţii cu Comisia Europeană, (…) urmează ca noul ministru al Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a discutat până acum. Cred că vom fi în situaţia în care prima tură de vouchere se va finanţa de la bugetul de stat şi vom recupera ulterior banii.

Pensionarii vor primi aceste sume aşa cum primesc şi pensiile, prin Poşta Română”, a afirmat ministrul Budăi, într-o conferinţă de presă. 

Referitor la data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro, ministrul Muncii a declarat:” Nu cred că vom putea avea avizarea interministerială ca să începem cu 1 mai, dar cu siguranţă cu 1 iunie vom începe.(…) Nu există un acord pentru finanţare, dar există un acord verbal prealabil. Prima tură probabil o vom finanţa de la bugetul de stat”. 

În ceea ce privește modul în care românii pot intra în posesia voucherelor de 50 de euro, românii nu trebuie să își facă probleme pentru că nu trebuie să întreprindă niciun demers în acest sens. Voucherele de 50 de euro vor fi livrate acasă prin Poșta Română, indiferent dacă primesc pensia în mână sau pe card. 

„Vor ajunge prin Poşta Română. Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasă prin Poşta Română şi vor primi şi tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilităţi, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC şi evident, tot prin Poşta Română pentru ceilalţi. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi şi tichetele”, a afirmat Budăi. 

Ce poți să cumperi cu voucherele de 50 de euro 

Referitor la ceea ce poți să cumperi cu voucherele de 50 de euro, românii trebuie să știe că nu le pot folosi pentru a cumpăra tot ceea ce își doresc și asta nu are legătura cu valoarea voucherelor, ci cu anumite restricții. Cu voucherele de 50 de euro românii vor putea cumpăra doar 6 alimente pe care Guvernul le-a considerat a fi de bază. 

„Se vor putea achiziţiona 6 alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuţii avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui şi ouă. Acestea sunt în prima discuţie, pe primul pachet„ ,  declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Voucherele de 50 de euro vor fi acceptate în toate supermarketurile din România, dar și în piețele agroalimentare. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page