Press "Enter" to skip to content

Cutremur în România, sâmbătă seara. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

România a fost din nou lovită de cutremur. În ce oraș din țară a avut loc seismul

Un nou cutremur a lovit un oraș din România. Seismul care s-a produs a avut magnitudinea de 2.1 grade. Adâncimea a fost de 20 de km. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, pe data de 19 februarie 2022, la ora 21:15:43.

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, în Buzău. Anunțul a fost făcut de (INCDFP) – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

1. Un cutremur cu o magnitudine de 2.1 grade pe scara Richter a lovit Vrancea

Vrancea este zonă seismică și la scurte perioade de timp este lovită de astfel de cutremure. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, la ora 21:15:43. 2. Care sunt șansele ca țara noastră să fie lovită de un cutremur puternic

Detalii despre posibile cutremure care vor avea loc în România, a oferit Gheorghe Mărmureanu. Se pare că există riscul ca țara noastră să fie lovită de un cutremur puternic, însă totul variază de anumite aspecte.

„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului.”, a declarat Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, la România TV.

3. Gheorghe Mărmureanu: „Vă spun că lucrurile sunt foarte relative”

„Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact. Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page