Press "Enter" to skip to content

Cutremur în PNL. Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar general al PNL

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunțat astăzi că o să-și dea demisia din funcția deţinută în partid.

Dan Vîlceanu este primul lider PNL care renunţă la funcţie. Florin Cîţu a declarat, întrebat vineri dacă va demisiona din PNL, în cazul în care va pierde şefia partidului în favoarea lui Nicolae Ciucă, faptul că este şi va rămâne liberal întotdeauna. El a mai spus că sâmbătă va avea loc un BEx al PNL şi ulterior va anunţa decizia sa. Dacă va pierde şi şefia Senatului, nu doar a formaţiunii, Cîţu a spus că va continua să apere principiile liberale pentru care a intrat în politică. În schimb, colaboratorii săi au început să-şi anunţe demisiile.

„La sedinta de mâine eu îmi voi anunța demisia. Nu vreau să particip la asta”, a spus Dan Vîlceanu, cu referire la ședința de sâmbătă în care se va decide soarta președintelui PNL Florin Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că va anunța sâmbătă decizia privind demisia din fruntea partidului. „Sunt dezamăgit”, a spus Cîțu.

Vezi și: Vîlceanu: Nu am primit nicio solicitare de convocare a unei şedinţe a BPN sau BEx al PNL

Cîțu a anunțat că a convocat o ședință a biroului executiv al PNL pentru sâmbătă. Precizările liderului PNL vin în contextul în care tabăra anti-Cîțu din partid a făcut deja o ședință, despre care Cîțu spune că nu e statutară.

„Eu am tot discutat și știam că sunt nemulțumiri. Multe nu au legătură cu PNL. (…) Guvernarea care nu e optimă o văd și românii, nu doar eu. Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine”, a spus Florin Cîțu.

Liberalii care vor schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal au convocat, pentru ora 14.00, şedinţa Biroului Executiv al PNL, pentru stabilirea calendarului pentru Congresul Extraordinar. Aceştia au votat, în unanimitate, convocarea Consiliului Naţional al PNL, duminică, de la ora 12.00. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că convoacă şedinţa Biroului Executiv, sâmbătă, la ora 12.00.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You cannot copy content of this page