Press "Enter" to skip to content

Cutremur în Italia. Ce magnitudine a avut și în ce regiune s-a produs

Un nou cutremur a „zguduit” Italia, în această dimineață. Seismul, care s-a produs în urmă cu puțin timp, a fost resimțit în mai multe regiuni ale țării. Ce magnitudine a avut și în ce regiune s-a produs.

  • Italia, „zguduită” de un nou cutremur
  • Ce magnitudine a înregistrat seismul

Un nou cutremur s-a produs în Italia, țara în care mulți români sunt stabiliți. Acest seism a înregistrat o magnitudine 4,6 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri în regiunea Molise din sudul Italiei.

Italia, „zguduită” de un nou cutremur

Într-un raportul inițial al Centrului Seismologic European-Mediteranean cutremurul, care s-a produs în urmă cu câteva ore, în Italia, a indicat o magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter. Însă, la scurt timp, Institutul italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) l-a evaluat la magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter.

Mai mult decât atât, specialiștii au precizat că epicentrul cutremurului a fost localizat în Montagano, chiar în apropierea orașului Campobasso. Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 23 km.

Ce au transmis autoritățile

Pe pagina de Twitter, pompierii din Italia au precizat că nu au primit nicio solicitare de salvare și că, până în aceste momente, nu au fost detectate pagube materiale și nici persoane rănite.

Mai multe localități din Italia au resimțit seismul produs în regiunea Molise. Printre acestea se numără și zonele Ripalimosani, Matrice, Castellino, Civitacampomarano, Lucido, precum și în Campobasso. Mai mulți localnici, s-au panicat și au ieșit pe străzi.

Panica a fost creată chiar și în regiunile Abruzzo, Campania și Puglia.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page