Press "Enter" to skip to content

Cursul valutar explodează după atacul Rusiei din Ucraina. Anunțul BNR despre euro și dolar. Panică pe bursa de la București

Curs BNR azi, 24 februarie 2022. Cursul euro-leu, dar mai ales dolar-leu au explodat după atacul Rusiei din Ucraina, anunțat la primele ore ale dimineții de Vladimir Putin. Banca Națională a României (BNR) a publicat la ora 13.00 cursul oficial de azi, joi 24 februarie. A fost panică și pe bursa de valori de la București.

Curs BNR azi, 24 februarie 2022.

BNR a anunțat joi un curs oficial de 4,9489 lei pentru un euro, foarte aproape de maximul istoric atins de monedau europeană în toamna anului trecut- 4,9495 lei/euro. 

Curs BNR azi, 24 februarie 2022. La cursul oficial, euro a crescut cu doar 0,05%, însă pe interbancar moneda europeană a urcat peste pragul de 4,95 lei/euro. Situația este mult mai serioasă în privința dolarului american.  

Dolarul american, creștere uriașă în raport cu leul

Dolarul american a explodat la cursul oficial al BNR de joi, creșterea fiind de 1,6 procente până la cotația de 4,4262 lei.

A fost panică și pe Bursa de la Bucureşti la debutul zilei de joi: 3 miliarde de euro au dispărut în câteva minute, potrivit ZF.ro. S-a raportat o prăbuşire de 5% pentru indicele principal BET.

Indicii bursieri au raportat ulterior scăderi de la 2,8% pentru BET NG la 3% pentru BET şi la 4,75% pentru BetAERO.

Aparent panica din primele minute de tranzacţionare s-a mai risipit, brokerii vorbind deja de apariţia cumpărătorilor. “Investitorii nu s-au mai panicat ca în ultimele zile. Azi cred că avem mai mulţi cumpărători decât vânzători”, a declarat Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring, potrivit sursei citate.

Rubla, cădere istorică după atacul Rusiei în Ucraina

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a creat o undă de șoc pe piețele financiare și aduce efecte negative în lanț din perspectivă economică. Rubla s-a depreciat masiv, iar bursa de la Moscova s-a închis temporar.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina aruncă în aer prețul petrolului. La scurt timp după  discursul ținut de Vladimir Putin joi dimineață, prețul barilului de petrol a depășit 100 de dolari.

Barilul de ţiţei Brent a urcat până la 102,48 dolari,  cel mai ridicat nivel după luna septembrie 2014, în creştere cu 5,22 dolari sau 5,4% comparativ cu preţul de miercuri seara.

Bursele europene, în picaj

Piețele europene au deschis în scădere, joi dimineață, după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat o operațiune militară în Ucraina.

În primele minute ale tranzacțiilor, FTSE 100 a scăzut cu 2,5%, indicele CAC 40 de la Paris a scăzut cu 4%, iar indicele Dax din Germania a scăzut cu 4%.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page