Press "Enter" to skip to content

Curs valutar BNR, 18 mai 2023. Euro înregistrează un nou record de creștere

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 18 mai 2023, iar cifrele arată că leul românesc a prins o nouă zi dezastruoasă, în special în raport cu moneda unică euro care se apropie cu paşi mari de pragul istoric de 5 lei.

  • Leul românesc continuă să traverseze o perioadă extrem de dificilă.

După ce miercuri, 17 mai 2023, s-a bătut recordul istoric, moneda unică euro ajungând la cel mai înalt nivel, 4,9610 lei, joi, dezastrul a continuat pentru leul românesc. Aşa s-a ajuns ca leul românesc să mai piardă peste un ban în raport cu moneda unică euro, care este evaluată acum la 4,9731 lei.

Leul românesc a continuat să fie surclasat şi de celelalte monede străine, pierzând peste un ban faţă de francul elveţian, peste un ban şi jumătate faţă de dolarul american şi aproape doi bani faţă de lira sterlină.

Asta înseamnă că joi, 18 mai 2023, dolarul american este evaluat la aproape 4,6 lei, francul elveţian a depăşit pragul de 5,1 lei, iar lira sterlină a ajuns să fie evaluată la aproape 5,72 lei.

Leul românesc şi-a îmbunătăţit situaţia doar în raport cu randul sud-african, renminbi-ul chinezesc, peso-ul mexican, forintul maghiar sau yenul japonez.

Interesant este că, în principiu, leul românesc şi-a îmbunătăţit situaţia şi în raport cu gramul de aur. Concret, preţul pentru un gram de aur a scăzut cu 11 bani, acesta fiind evaluat acum la circa 292,3 lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page