Press "Enter" to skip to content

Cum scazi consumul de energie electrică la maşina de spălat. Trucul este foarte simplu

Unele aparate electrocasnice pot să influențeze semnificativ prețul de pe factura la energie. Printre acestea se numără și mașina de spălat. Noi date arată că acest instrument este responsabil pentru șapte procente din cheltuielile unei familii, pe plan energetic. Un specialist din domeniu a explicat cum poți să scazi consumul la maşina de spălat în această perioadă.

Cum scazi consumul la maşina de spălat

Românii – și nu numai – trec printr-o perioadă extrem de vulnerabilă din punct de vedere economic. Mulți consumatori au luat decizii din timp pentru a economisi bani și pentru a nu plăti sume colosale la facturile la utilități. Mai ales în circumstanțele în care se anunță o iarnă foarte grea.

Din fericire, există o mulțime de lucruri pe care le putem face pentru a economisi energie. Inclusiv când spălăm rufele murdare. Dacă pui în aplicare câteva sfaturi, vei resimți chiar la următoarea factură la curent cât de mult a scăzut consumul.

Mai întâi de toate, trebuie să întrerupem mereu alimentarea cu energie electrică a mașinii de spălat dacă nu o folosim. Dacă facem acest lucru, factura va scădea cu până la zece procente. Este recomandat, de asemenea, să nu consumăm energie doar pentru un număr mic de haine murdare. Cel mai bine este să umplem cuva mașinii și abia apoi să spălăm rufele.

Dacă ai articole vestimentare sau de altă natură care trebuie spălate intens pentru a fi curățate, nu le băga direct la mașina de spălat. Mai întâi, încearcă să scoți sau cel puțin să înmoi petele dificile cu ajutorul unei soluții speciale și cu apă caldă. După ce ai spălat la mână petele, introduce hainele în mașina de spălat, la un program normal.

Factura la energie va fi mult mai ieftină

Și temperatura apei joacă un rol important în ceea ce privește consumul de energie la mașina de spălat. Un program de spălare setat la 30 de grade ne va reduce consumul la energie cu aproape jumătate, potrivit unui specialist în energie.

„La mașina de spălat, (consumul – n.r.) depinde foarte mult de temperatura pe care o folosiți. În mod normal, dacă folosești maşina la o temperatură de 60 de grade, consumul ar fi undeva la 80 de kWh. Dacă speli la o temperatură mai mică, 40 de grade, reducerea e aproape de 50%.

Recomandarea este să spălăm la 30 de grade. Chiar se poate ajuta mașina de spălat ca să încălzească, pentru că practic ceea ce consumă este rezistenţa electrică ce încălzeşte apa. Şi poţi să adaugi apă caldă în procesul de spălare în maşina de spălat, dacă maşina permite”, a explicat specialistul în energie Andrei Orban, într-o intervenție televizată la Antena 3.

Doar aplicând aceste „trucuri” practice, vom vedea cu ochii cum facturile la energia electrică vor scădea în această iarnă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page