Press "Enter" to skip to content

Cum să scoți rufele călcate din mașina de spălat. Trucuri de la gospodinele cu experiență

Există atât de multe truri pentru spălat rufe pe internet, încât nu știi care mai funcționează și care nu. Însă toți am învățat câteva sfaturi utile, de la îngrijirea mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu, până la a păstra culorile intacte. Puteți face din nou pernele pufoase punându-le în uscător cu mingi de tenis. Vă puteți curăța mașina de spălat cu oțet. Dar știați că puteți folosi și… gheața în mașina de spălat rufe?

Da, este un truc perfect pentru cei care urăsc să calce rufele.

Doar așa scoți rufele direct călcate din mașina de spălat

Dacă și ție ți se pare plictisitor și consumator de timp să calci rufele, poți da o șansă acestui truc. Multe gospodine îl folosesc pentru a evita cutele pe haine, după spălare.

Tot cea ce trebuie să faci este să pui hainele în maşina de spălat, ca de obicei. În plus, va mai trebui doar să adăugi câteva cuburi de gheaţă (2, maxim 3) peste haine, înainte de a începe programul de spălare.

În cazul în care folosești un uscător electric de rufe, nu mai pune gheață în mașina de spălat rufe. Pune 2-3 cuburi în uscătorul electric, iar aburul va ajuta hainele să nu se mototolească

Dovada că acest truc chiar funcționează este în video:

Alte sfaturi ca să ai hainele netede fără fier de călcat

Alege un program scurt de la mașina de spălat, cu cel mult 800 de rotatii pe minut. Ai grijă, de asemenea, ca temperatura să nu fie mai crescută 30-40 de grade Celsius.

Un alt truc este să nu încarci până la refuz mașina de spălat.

Ai grijă și cum usuci hainele: tricourile sau puloverele usucă-le pe umerașe. Vei vedea diferența! Ele nu vor mai căpăta urmele inestetice ale sârmei de rufe. De asemenea, nu va mai fi necesar să le calci.

Când întinzi pantalonii la pe sârmă, prinde-i cu cârlige de talie și întinde bine materialul netezindu-l cu mâna.

Împăturește în jumătate lenjeriile de pat sau fețele de masa când le pui la uscat. După ce s-au uscat, scutură-le puțin și împăturește-le frumos. Nu va mai fi nevoie să le calci!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page