Press "Enter" to skip to content

Cum să scapi de sughiț în doar câteva minute. Tratamentul natural care te scoate din încurcătură

Tu știi ce se întâmplă în corpul tău atunci când sughiți?! Sughițul dispare de obicei de la sine în câteva minute, însă poate fi extrem de enervant, mai ales atunci când apare în situații nepotrivite. Iată cum să scapi de sughiț în doar câteva minute, pe cale naturală! Ce recomandă specialiștii.

  • Trucuri pentru a scăpa mai repede de sughiț
  • Ce să faci ca să previi sughițul
  • Ce recomandă specialiștii

Sughitul apare atunci când diafragma începe să crească involuntar. Diafragma este un mușchi care ne ajută să inspirăm și să expirăm. Sughitul poate avea mai multe cauze și depinde de la persoană la persoană.

Cum să scapi de sughiț în doar câteva minute

Printre cauzele sughitului se numără: mâncatul prea repede, băuturile carbogazoase, mâncarea picantă, consumul de alcool, schimbări rapide de temperatură, stres sau entuziasm la un nivel înalt.

Trucuri pentru a scăpa mai repede de sughiț:

1. Distrageți-vă atenția cu ceva captivant. Poate sună ciudat, însă s-a demonstrat că sughitul dispare adesea de la sine atunci când încetați să vă concentrați asupra lui.

2. Bea apă cu gheață. Sorbirea lentă de apă rece poate ajuta la stimularea nervului vag.

3. Bea încet un pahar cu apă caldă, fără să te oprești să respiri.

4. Bea apă printr-o cârpă sau un prosop de hârtie. Acoperiți un pahar cu apă rece cu o cârpă sau un prosop de hârtie și sorbiți prin el.

5. Faceți gargară cu apă cu gheață timp de 30 de secunde. Repetați dacă este necesar.

6. Ține-ți respirația. Inspirați o înghițitură mare de aer și țineți-l timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde, apoi expirați încet.

Ce să faci ca să previi sughițul

În unele cazuri, sughitul poate fi evitat prin unele schimbări în obiceiurile tale. Mâncați cantități mai mici și într-un ritm mai lent. Evitați alimentele picante și consumul de alcool. Puteți apela și la diverse tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau meditația pentru a reduce stresul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page