Press "Enter" to skip to content

Cum putem reduce facturile la gaz și la curent. Recomandări practice ale specialiștilor în instalații termice

A crescut prețul gazelor și a energiei electrice, iar o parte dintre români au început deja să primească notificări cu facturi care vor depăși limita de suportabilitate a multor consumatori. În aceste condiții, fiecare încearcă să facă economie pentru a-și putea permite să acopere facturile, dat fiind că urmează o iarnă lungă. Specialiștii vin cu soluții și susțin că există soluții prin care putem reduce facturile la gaz și la curent până la un procent de 20%.

Cum putem reduce facturile la gaz și la curent

Există modalități prin care facturile la gaz și la curent pot fi reduse dacă folosim corect centrala de apartament. Asta spun specialiștii care vin și cu explicații. Aceștia sunt de părere că este foarte important modul în care facem setările la centrala de apartament, dar și cum folosim aparatele electrocasnice.

Un specialist în instalații termice a declarat pentru Digi 24 că centrala termică trebuie setată la 50-55 de grade, în timp ce termostatul de ambient trebuie să stea setat la 22-23 de grade Celsius.

În același timp, temperatura potrivită pentru apa caldă menajeră este de 40 de grade.

O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu, a declarat Andrei Miu, specialist instalații termice.

Dacă nu vrem să ne speriem când vin facturile, ar trebui să fim atenți la cum folosim aparatele electrocasnice. Același specialist spune că o utilizare eficientă poate să scadă valoarea facturii cu până la 20%. Cea mai multă energie electrică este consumată de frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat.

Pentru a economisi energie electrică, în cazul mașinii de spălat, este mai important decât poate părea la prima vedere, să setăm temperatura în funcție de hainele pe care le spălăm.

Un alt sfat din partea specialistului în instalații termice este să ținem ușa frigiderului deschisă cât mai puțin timp și să setăm aparatul de aer condiționat la 22-23 de grade Celsius, nicidecum la 16 grade Celsius, așa cum obișnuiesc unii să facă.

Atenție cum folosiți aparatele mici, consumă mai mult decât credeți

De menționat este că și aparatele mici consumă multă energie electrică, dacă nu sunt folosite cum trebuie. O placă pentru îndreptat părul este un mare consumator de energie electrică. Un minut cu placa în priză este echivalentul a opt ore de funcționare a unui bec cu led.

De asemenea, specialiștii recomandă să optăm pentru iluminare cu becuri cu led, care chiar dacă au un cost mai mare, sunt mai eficiente și mai durabile decât becurile clasice.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page