Press "Enter" to skip to content

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă cu ajutorul unei sticle de plastic. Trucul pe care sigur nu îl știai

De cele mai multe ori, mucegaiul care apare în diverse locuri din casă ne pot da bătăi mari de cap. După cum bine știm, umiditatea este o problemă întâlnită destul de frecvent în locuința tuturor oamenilor. Iată ce trebuie să faci dacă nu vrei să te mai confrunți cu o astfel de situație neplăcută.

  • Cum poți scăpa de mucegaiul din casă cu ajutorul unei sticle de plastic
  • Trucul pe care sigur nu îl știai

Mucegaiurile sunt foarte frecvente în locuințe. Acesta crește în locuri cu multă umiditate, cum ar fi în jurul scurgerilor de pe acoperișuri, ferestre sau țevi, sau unde au existat inundații. Mucegaiul crește, de asemenea, și pe produse din hârtie, carton, plăci de tavan și produse din lemn. Mucegaiul poate crește și în praf, vopsele, tapet, izolație, gips-carton, covor, țesătură și tapițerie. Cele mai comune mucegaiuri de interior sunt Cladosporium, Penicillium și Aspergillus.

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă cu ajutorul unei sticle de plastic

Pe lângă mirosurile neplăcute, problemele de sănătate și aspectul mai puțin plăcut, mucegaiul poate provoca daune periculoase și foarte costisitoare. Există însă un truc simplu care te scapă de această problemă. Ai nevoie de doar 4 lucruri:

– o sticlă de plastic cel puțin un litru,

– foarfece,

– sare grunjoasă

– un ciorap vechi.

Iată ce trebuie să faci pentru a pune în aplicare acest truc.

1. taie sticla în două părți, iar apoi scoate capacul și răsucește-i partea superioară, pentru a o plasa în partea de jos.

2. Umple apoi ciorapul cu sare grunjoasă și fă un nod în șosetă.

3. Pune apoi ciorapul în sticla pe care o vei așeza în colțul casei în care există mucegai.

Vei observa că, peste noapte, sarea va absorbi toată umiditatea și te va scăpa de această problemă neplăcută.

Cum îți poate afecta mucegaiul sănătatea

Expunerea la medii umede și mucegăite poate avea o mulțime de efecte asupra sănătății. Unii oameni sunt sensibili la mucegaiuri. Pentru aceste persoane, expunerea la mucegaiuri poate duce la simptome precum nas înfundat, respirație șuierătoare și ochi roșii, sau mâncărimi.

Alte persoane, de exemplu cele cu alergii la mucegai sau cu astm bronșic, pot avea reacții mai intense. Pot apărea reacții severe în rândul lucrătorilor expuși la cantități mari de mucegaiuri în medii profesionale, cum ar fi fermierii care lucrează în jurul fânului mucegăit. Reacțiile severe pot include febră și dificultăți de respirație.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page