Press "Enter" to skip to content

Cum arată salonul în care a fost internată Alexandra, tânăra mămică moartă în spitalul din Botoșani

Alexandra Ivanov, o tânără mămică de numai 26 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a murit într-un spital din Botoșani în urmă cu câteva zile.

Povestea cumplită a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra a început să sângereze. Alexandra a ajuns la maternitatea din Botoșani, în grija medicilor, în numai câteva minute, însă medicii au decis că nu reprezintă o urgență și a fost lăsată până dimineață, deși femeia le-a spus că are dureri crunte. Starea tinerei s-a deteriorat, iar vineri dimineață tânăra s-a stins din viață.

Deputatul Emanuel Ungureanu a prezentat, într-un clip video postat pe Facebook, salonul în care a murit tânăra.

Deputatul susține că în salon nu există buton de panică și că pacienții au toate șansele să își piardă viața deoarece este puțin probabil să îi audă cineva când strigă în cazul în care au nevoie de ajutor.

”Sunt în maternitatea unde a fost omorâtă Alexandra Ivanov. Sunt chiar în salonul în care aceasta a strigat șapte ore după ajutor și nu a venit nimeni. Am venit să văd dacă spitalul este dotat cu camere de luat vederi.

Președinta Consiliului Județean Botoșani spunea că a băgat foarte mulți bani în acest spital. O să vedeți că la acest etaj nu există buton de panică, deci pacientul care se află pe un asemenea pat nu are unde să sune. Nu există un buton unde pacientul să sune și nu există camere video”, spune Emanuel Ungureanu.

Ce scrie în raportul preliminar întocmit de DSP Botoșani

Potrivit raportului preliminar întocmit de DSP Botoșani, tânăra mamă a fost internată la ora 23:30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00:45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07:35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.

Sute de oameni protestează după moartea Alexandrei

Alexandra a murit în urmă cu o săptămână. Sute de oameni au ieșit și aseară la protest, a șasea zi la rând.

Managerul Spitalului Județean a fost demis, dar superiorii lui cer inclusiv demisia medicului care era de gardă în acea noapte și a medicului curant.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page