Press "Enter" to skip to content

Cu cât se vinde un mărțișor la târgurile din București. Prețul a crescut considerabil față de anii trecuți

Doar câteva ore ne mai dispar de primăvara. Astfel, odată cu ziua de 1 Martie, toți domnii se străduiesc să cumpere cele mai rafinate mărțișoare pentru a impresiona. Cu cât se vinde un mărțișor la târgurile din București. Prețul a crescut considerabil față de anii trecuți.

  • Cu cât se vinde un mărțișor la târgurile din București
  • Prețul a crescut considerabil față de anii trecuți

Ziua de 1 Martie își face simțită prezența, iar românii au început să dea fuga la tarabele târgurilor din București pentru a achiziționa cele mai frumoase mărțișoare pentru persoanele dragi.

Cu cât se vinde un mărțișor la târgurile din București

Ziua de 1 Martie reprezintă venirea primăverii și învierea naturii. Vestitorul simbolic pentru românilor al acestui anotimp este mărțișorul. Oferit de domni, acesta reprezintă un simbol al prieteniei, dragostei, dar și a respectului. Doamnele și domnișoarele care îl primesc îl poartă pe haine sau își leagă un șnur roșu cu alb. Multe dintre persoane aleg să îl poarte chiar întreaga lună.

Domnii au început deja să caute cele mai frumoae mărțisoare prin târgurile deschise prin țară. Chiar și în București, mulți vânzători au scos la vânzare de la mărțișoare făcute manual, până la cele clasice, dar și cele de lux.

Cât costă un mărțișor în 2023

Trebuie să știi, însă, că în aceste târguri găsești de la mărțișoare lucrate manual, până la bijuterii și decorațiuni create special pentru această sărbătoare națională. Cele mai căutate sunt cele comestibile. Mulți aleg să achiziționeze turtă dulce sau din ciocolată. Acestea se găsesc într-o varietate de forme, de la flori, steluțe și inimioare până la animale.

Totuși, domnii trebuie să știe că cel mai ieftin mărțișor pe care îl găsești în târguri costă doar doi lei, față de anii trecuți când acesta valora un leu. Prețurile pot ajunge chiar și până la 20 de lei.

Ce este foarte important de știut este că persoanele care aleg să își lege șnurul alb cu roșu la încheietura mâinii să facă și un nod, trebuie să știe că acesta are un rol protector.

Pe lângă acest aspect, pe parcursul zilelor în care vei alege să porți firul de mărțișor, trebuie să știi că lucrurile rele se vor ține departe de tine.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page