Press "Enter" to skip to content

Codul Rutier s-a modificat! Legea care îi trimite pe șoferii băuți sau drogați la închisoare a fost votată astăzi

Astăzi, 6 februarie 2022 s-a votat legea potrivit căreia șoferii băuți, drogați sau fără permis vor ajunge după gratii. În ultimii ani, a crescut numărul de accidente produse ce aceștia, iar multe victime și-au găsit sfârșitul într-un mod tragic.

  • Codul Rutier s-a modificat!
  • Legea care îi trimite pe șoferii băuți sau drogați la închisoare a fost votată astăzi

Codul Rutier s-a modificat astăzi, conform votului din Senat, iar șoferii care au vconsumat alcool sau substanțe interzise și provoacă un accident, vor ajunge la închisoare. Schimbarea a venit în urma sutelor de accidente care au avut loc în ultimii ani, iar multe persoane și-au pierdut viața.

Închisoare pentru șoferii teribiliști

Șoferii care vor produce accidente mortale în timp ce conduc băuți, drogați sau fără a avea un permis de conducere, vor ajunge în spatele gratiilor. Proiectul de lege a fost depus de Robert Cazanciuc și a fost votat astăzi în Senatul României.

Aceasta s-a trece și de plen, având un raport de admitere, iar comisia de specialitate a votat-o în unanimitate. Urmează să se schimbe legea și în Codul Rutier, iar șoferii vor afla că vor merge la închisoare cu executare pentru aceste fapte grave.

„Conform raportului de activitate al Ministerului Public pe anul 2021, a crescut numărul inculpaţilor trimişi în judecată pentru accidente mortale de circulaţie şi ponderea acestora, faţă de 396 în anul 2020. Anul 2021, Infracţiuni contra regimului circulaţiei pe drumurile publice, 26.062.”, au fost dintre motivele expuse pentru votarea legii.

Numărul de accidente a crescut în ultimii ani

În ultimii doi ani au existat tot mai multe accidente din cauza șoferilor care s-au urcat băuți, drogați sau fără permis la volanul mașinii. Ei au pierdut controlul autovehiculului și, de multe ori, accidentele s-au soldat cu decese ale persoanelor nevinovate.

Pe lângă cei cu permis, dar într-o stare de inconștiență, mai există și cei care conduc fără să posede un astfel de act. Lipsa de experiență îi face să cauzeze accidente, nefiind siguri pe abilitățile lor de conducere. În acel fel, pentru cazurile de ucidere din culpă, șoferii ar trebui să ispășească pedeapsa cu închisoarea.

„Toți cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuți sau drogați trebuie să știe că vor merge direct la închisoare în situația în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”, a mai spus senatorul, Robert Cazanciuc.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page