Press "Enter" to skip to content

Cod roşu de ploi torenţiale de vineri după amiază. Avertizare de vreme severă în aproape toată ţara

ANM a emis noi alerte meteo înainte de sfârşitul săptămânii. Zona subcarpatică din Oltenia pare să fie vizată de cele mai puternice furtuni din acest an, dar ploi torenţiale se anunţă în toată ţara.

Cod roşu de furtuni anunţat de ANM: România se află la această oră sub o avertizare cod galben și o avertizare cod portocaliu de ploi puternice, vijelii, descărcări electrice și grindină, însă 3 județe sunt lovite de cod roșu de ploi.

Judeţul Vâlcea şi zona montană şi submontană a judeţelor Gorj şi Argeş, sub avertizare cod roşu de ploi abundente. Celelalte zone ale ţării, sub coduri galbene şi portocalii de precipitaţii .

Interval de valabilitate: 02 septembrie, ora 12:00 – 03 septembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Notă: Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 02 septembrie ora 12:00 – 03 septembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 02 septembrie, ora 15:00 – 03 septembrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

Local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100

Cum va fi vremea la Bucureşti

Cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantitățide apă de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27de grade, iar cea minimă de 13…14 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şiintensitatea fenomenelor meteorologice.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page