Press "Enter" to skip to content

CNN! Joe Biden a facut anuntul: „Se va intampla in urmatoarele cateva zile”

Presedintele Joe Biden a avertizat joi dimineata ca un atac rusesc asupra Ucrainei ar putea incepe in zilele urmatoare. Totodata, liderul de la Casa Alba avertizaza ca Moscova ar putea organiza evenimente in perioada premergatoare pentru a genera un pretext de razboi.

A fost cel mai recent semn de neincredere din partea Occidentului fata de asigurarile presedintelui Vladimir Putin ca isi retrage trupele si este deschis catre diplomatie. Biden, desi a sustinut ca a existat o „cale diplomatica” care evita conflictul, a folosit totusi un limbaj dur pentru a prezice violenta iminenta.

„Este foarte mare”, a spus Biden cand a fost intrebat de Jeremy Diamond de la CNN cat de ridicat este nivelul de amenintare pentru o invazie rusa a Ucrainei.

„Este foarte mare pentru ca nu a retras nimic din trupele lor”, a continuat el, inainte de a pleca in Ohio, unde intentioneaza sa vanda legea infrastructurii adoptata anul trecut.

„Au mutat mai multe trupe, numarul unu. Numarul doi, avem motive sa credem ca sunt implicati intr-o operatiune falsa pentru a avea o scuza de a intra. Fiecare indiciu pe care il avem este ca sunt pregatiti sa intre in Ucraina, sa atace Ucraina. ”, a spus Biden.

Biden a prezis inainte o invazie rusa a Ucrainei, dar si-a formulat anterior prognoza spunand ca Putin nu s-a hotarat. El a fost mai convins joi, la o zi dupa ce oficialii americani au declarat ca inca 7.000 de soldati rusi au sosit in apropierea Ucrainei, contrazicand afirmatiile anterioare ale Rusiei de retragere.

Intrebat daca crede ca va avea loc un atac — si cand — Biden a spus: „Da. Imi pare ca se va intampla in urmatoarele cateva zile”.

El spusese cu putin timp inainte ca secretarul de stat Antony Blinken se va adresa Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, o oprire de ultim moment inainte de a se indrepta spre Germania pentru Conferinta de Securitate de la Munchen. Vicepresedintele Kamala Harris a plecat, de asemenea, joi dimineata pentru summit-ul, unde criza din Ucraina va domina discutiile dintre lideri si oficialii de securitate nationala.

Biden a spus ca i-a cerut lui Blinken „sa mearga la Organizatia Natiunilor Unite si sa faca o declaratie astazi” pentru a stabili o cale diplomatica. El a spus ca i-a propus lui Putin o cale diplomatica intr-o conversatie telefonica de duminica, care a durat putin peste o ora.

„Exista o cale, exista o cale prin asta”, a spus Biden, adaugand ca „nu are niciun plan” pentru un nou apel catre Putin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page