Press "Enter" to skip to content

Ciocârlia Olteniei, îndrăgita solistă de muzică populară Victoriţa Cică, nepoata celebrului Amza Pellea, a murit la 50 de ani

E doliu în lumea muzicii populare din Oltenia. S-a stins din viaţă solista Ansamblului „Doina Oltului”, Victoriţa Cica. Cântăreața avea 50 ani.

Îndrăgita solistă de muzică populară Victorița Cică a murit. Anunțul a fost făcut chiar de către soțul artistei, duminică dimineață. Artista avea doar 50 ani, dar o viaţă de roman.

„Cu durere în suflet vă anunț ca Victoria nu mai e…”, a anunțat Florin Puchina, soțul  Victoriței Cică, interpreta de muzică populară cu viață de roman. La scurt timp și prietenii și elevii artistei au reacționat, postând mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale, scrie starpopular.ro.

Victorița Cică avea 50 ani și era solistă în cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina. Era, totodată, profesor de canto al Școlii Populare de Arte și Meserii din Slatina, iar de-a lungul ultimilor ani a mai predat la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.

Pe contul „Mlădițele Oltului”, grupul care reunește o parte dintre elevii Victoriței Cică, au apărut, de asemenea, mesaje de regret și de condoleanțe adresate familiei artistei.

„Drum lin către ceruri doamnei alături de care am făcut primii pași pe drumul cântecului! Recunoștință veșnică, vă voi purta mereu în suflet oriunde voi duce cântecele ale căror dascăl ați fost! Odihnă veșnică!”, a scris Gabriel Liu, elevul interpretei.

„O femeie minunată, talentată, cu suflet blând de pus pe rana! Cică Victorița Ani ai șocat pe toată lumea cu plecarea ta! Din nou Dumnezeu are nevoie de oameni buni Acolo! Zbor lin în Lumină, femeie dragă!  Să-i dai putere omului tău drag Cata Puchina  să reziste fără tine Aici. Va veni o vreme când toți vom zbura spre acea Împărăție. Cântă și încântă cerul cu vocea ta minunată și caldă!”, este mesajul postat de Luminița Gheorghe.

Cu două săptămâni în urmă, interpreta Victorița Cică anunța întristată că se află pe un pat de spital. „Așa de veselă am fost acum o lună alături de mlădițele mele! Astăzi sunt internată în spital ! Dragii mei, să aveți grijă de voi!”, scria artista, postând un video dintr-o emisiune TV la care a participat alături de elevii săi.

Victoriţa Cica a povestit că n-a învăţat cu profesori, a avut, în schimb, privilegiul să crească în casa Vasilicăi Dinu, la Craiova. Primul festival la care a participat, şi pe care l-a şi câştigat, a fost la Sighetul Marmaţiei. Avea 9 ani şi tot atunci a cântat la prima nuntă din viaţa ei. A mers cu alţi participanţi la festival la o nuntă tradiţională, naşul fiind oltean. A fost intrarea ei în lumea muzicală, la scurtă vreme fiind cooptată în două ansambluri de amatori din Craiova.

Erau vremuri destul de grele, provenea dintr-o familie modestă de muncitori din Craiova. De la primul festival au tot urmat altele, au venit premii, nu de fiecare dată doar premiul I sau trofeul, dar toată experienţa a ajutat-o enorm în viaţă. Această lume a artiştilor a adus-o în preajma unor nume mari.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page