Press "Enter" to skip to content

Cine sunt românii care, din 2024, vor primi 750 de lei de la stat. Banii vor intra pe un card de energie. Cum pot fi cheltuiți banii

Astăzi, pe data de 29 decembrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileşte măsuri pentru acordarea unui sprijin temporar aferent anului 2024 categoriilor de persoane vulnerabile. Cine sunt românii care, din 2024, vor primi 750 de lei de la stat și cum pot fi cheltuiți banii.

  • Beneficiarii vor avea, astfel, un card de energie, fără valoare nominală
  • Cine sunt cei care, din 2024, vor primi 750 de lei de la stat

Potrivit informațiilor, persoanele care vor primi 750 de lei de la stat vor avea un card de energie, fără valoare nominală, cu valabilitate pe teritoriul României. Cei care vor primi această sumă o vor putea folosi pentru compensarea parţială a cheltuielilor cu energia, precum şi pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice, scrie antena3.ro.

Cum vor putea folosi românii cei 750 de lei primiți

Potrivit informațiilor, pentru compensarea costului achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, sprijinul acordat persoanelor vulnerabile este în valoare nominală de maximum 750 de lei.

Această sumă va fi acordată pe locuinţă sau gospodărie vulnerabilă, numai după montarea de către o societate autorizată a unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, inclusiv robineţi pentru reglarea consumului de energie termică, pe baza procesului verbal de montare şi a facturii şi poate fi utilizat până la data de 27 decembrie 2024, mai scrie sursa menționată anterior.

De asemenea, cu suma care va intra pe cardul de energie, beneficiarii pot compensaa preţul la energie, respectiv pentru achitarea datoriilor curente şi sau restante la furnizorii de energie, sau, după caz, al sprijinului pentru compensarea costului achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică.

Începând cu 1 ianuarie 2024 o categorie de români va primi vouchere în valoare de de 280 lei

Potrivit informațiilor oferite de ministrului Finanţelor, suma tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge din România va creşte de la 67 de lei cât este în momentul de față, la 280 de lei de anul viitor.

Marcel Boloş sustine că decizia „poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieți.” De asemenea, acesta a punctat că el vede această majorare ca pe o formă de apreciere pentru că alți oameni aleg să dăruiască viață celor aflați în nevoie, scria, în cursul zilei de ieri, sursa menționată mai sus.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page