Press "Enter" to skip to content

Cine sunt artiștii cu cele mai mari pensii. Și-ar putea face invidioși foștii colegi

Artiștii români au încântat timp de zeci de ani publicul prin performanțele lor. După o perioadă lungă, aceștia se bucură de pensii bune, conforme cu munca depusă în timpul vieții de artist. Spre deosebire de alți colegi de breaslă, veniturile primite lunar de următorii le asigură un trai decent.  

1. Gheorghe Turda

Gheorghe Turda este un cunoscut interpret de muzică populară și a făcut parte din două ansambluri folclorice foarte populare. Pe lângă cariera sa artistică, acesta a lucrat în Ministerul Afacerilor Interne fiind șef al Direcției de Cultură. Postul ocupat l-a ajutat să obțină o sumă mult mai mare de la stat în momentul în care a decis să iasă la pensie și se poate bucura de un trai mai mult decât decent.

Înainte de a obține această suma, Gheorghe Turda a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii. Acesta a cerut mărirea indemnizației cu 50% și, după câțiva ani de proces, a câștigat.

În prezent, fostul interpret are o pensie de aproape 9.000 de lei pe lună, sumă cu care poate trăi destul de bine după zeci de ani de muncă și de spectacole.  

2. Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel este un actor foarte îndrăgit de publicul românesc. Acesta a făcut echipă pe scenă timp de zeci de ani cu regretata Stela Popescu căreia îi duce dorul în fiecare zi.

Omul care a încântat generații întregi de oameni de pe scenă primește lunar în jur de 7.000 de lei. Venitul provine din două părți și anume, din funcția de director al Teatrului de Revistă, pensie primită de la stat de 4.000 de lei, iar pensia de revoluționar este de 3.000 de lei.  

3. Florin Piersic

Florin Piersic a împlinit frumoasa vârstă de 86 de ani și este un actor foarte cunoscut și apreciat. Cu talentul său și a charismei de care a dat dovadă timp de zeci de ani, dacă se năștea la Hollywood avea un succes formidabil. Acesta locuiește lângă Cluj și are grijă de sănătatea sa în aceste perioade tulburi.

Referitori la pensie, veniturile sunt modeste. Din partea statului român, actorul se bucură de o pensie în valoare de 2.000 de lei, iar din partea Uniunii Teatrale din România primește o indemnizație de merit. În total, veniturile sale lunare ajung la 4.700 de lei.

Pandemia de coronavirus a oprit pentru o perioadă lungă spectacolele din spațiul teatral, iar Florin Piersic nu a mai avut alte apariții, astfel că nici alte surse de venit nu s-au ivit și a putut cheltui doar banii primiți.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page