Press "Enter" to skip to content

Cine ar putea să iasă la pensie mai repede, în România. Guvernul va lua decizia pentru șapte județe din țară

O anumită categorie de români ar putea să iasă mai repede la pensie, decât s-ar fi așteptat. Este vorba despre șapte județe din țară, în privința cărora Guvernul va lua o decizie. Iată criteriile care se iau în considerare și care sunt zonele din țară.

  • Cine ar putea să se pensioneze mai repede
  • Sun vizate șapte județe din țară

Guvernul continuă să facă schimbări în ceea ce privește pensiile, iar acum este vorba despre vârsta la care românii vor putea să iasă la pensie. Dacă până acum criteriile au fost vârsta sau condiția medicală, acum este vorba despre oamenii din șapte județe din țară, care ar putea să iasă la pensie mai repede decât se știa în mod obișnuit.

Cine ar putea să iasă la pensie mai devreme în România

Va fi introdus un nou criteriu după care oamenii pot să se ghideze ca să iasă mai repede la pensie. Acesta nu are legătură cu ceea ce știau românii până acum, ci se referă tocmai la gradul de poluare din orașul în care au trăit. Și din acest punct de vedere au fost introduse câteva condiții necesare ca să fie acceptat.

Așadar, până acum Senatul a adoptat proiectul care prevede ca românii care locuiesc în Arad, Pitești sau Giurgiu să poată să iasă mai repede la pensie. Vârsta lor de pensie va fi redusă standard cu doi ani față de cazurile generale. Lista zonelor în care locuitorii vor putea beneficia de acest lucru s-a extins și pentru Arad, Tudor Vladimirescu, Cicir, Horea, Mandruloc, din județul Arad.

În ceea ce privește județul Maramureș, decizia va fi luată pentru localități precum Cavnic, Băiuț, Cicârlău, Şişeşti, Deseşti, Satulung, Remetea și Copalnic Mănăstur. Alte județe vizate mai sunt Alba, Bacău și Giurgiu.

”Studiile efectuate în aceste zone arată că speranţa de viaţă este cu 6-10 ani mai scăzută decât media naţională (din cauza poluării – n.r.), până la data de 31 decembrie 2030 finalizându-se programele de depoluare”, a declarat inițiatorul proiectului.

Condiția principală impusă de Guvern

Având în vedere că este o situație specială, oamenii trebuie să respecte o anumită condiție, în funcție de care se vor putea pensiona sau nu mai repede. Aceasta prevede ca oamenii să fi trăit într-un loc cu grad înalt de poluare pentru minim 30 de ani.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page