Press "Enter" to skip to content

Ciclonul care va aduce gerul și zăpada în România. ANM anunță când vin ninsorile puternice în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat că un ciclon mediteranean este în curs de formare și va ajunge deasupra României, aducând astfel schimbări puternice, precum ger și ninsori. Vremea de iarnă grea își va face simțită prezența începând cu noaptea de joi spre vineri, cu precădere în zona de sud, est și sud-est a României.

  • Ninsori și ger în România
  • Unde se așterne zăpada

ANM a anunțat schimbarea radicală a vremii în România. Un ciclon mediteranean va aduce ninsori și ger năprasnic începând de joi, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie. Potrivit directorului Elena Mateescu, aceste ultime zile din lună „par a fi zile autentice de iarnă”. Capitala nu este ocolită de ger.

Ciclonul care va aduce gerul și zăpada în România începând de joi noapte

„De marți, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.”, a mai spus directorul ANM, informează Antena 3.

De asemenea, meteorologul a anunţat prognoza meteo pentru sfârșitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie 2023. Se pare că de mâine, zona de vest și nord-vest va avea parte de temperaturi mai scăzute.

„De mâine răcirea se va resimți și în partea de vest nord-vest. Maximele la scara întregii țări se vor situa între 0 până la 6 grade cel mult 1-2 grade în Capitală.

Iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud-sud-est, mixte ploi, lapovițe și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În luna februarie menționăm faptul că prima săptămână așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață efectuate pentru intervalul 23 ianuarie-20-februarie menține tendința pentru primele zile din februarie cu valori de temperaturi ușor peste norme. Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest cantități este norme”, a explicat Elena Mateescu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page