Press "Enter" to skip to content

Ciclon polar peste România. Vor fi ploi, lapoviță și ninsori, dar și ger în următoarele zile

Ciclon periculos peste România. Meteorologii ANM anunță că în următoarele zile vom avea parte de ploi, ninsori și chiar ger.

Un ciclon polar traversează ţara, iar temperaturile vor ajunge până la limita îngheţului în multe zone din țară, în următoarele două zile. La munte se vor semnala lapoviță și ninsoare, și ploi în restul țării.

JOI vremea se va răci în sud-estul și centrul țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări și izolat ploi slabe pe parcursul zilei în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 16 grade, iar cele minime, mai coborâte decât în noaptea precedentă, între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral. Pe alocuri se va forma ceață, potrivit ANM.

În București vremea va continua să se răcească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 1 grad. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

VINERI temperaturile, în special cele nocturne, vor marca o creștere față de ziua precedentă în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi spre seară în sud-vest, iar noaptea în vest, nord, centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în Banat, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și parțial în Transilvania, cu viteze între 45 și 65 km/h, dar și la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

București. Temperaturile, în special cele nocturne, vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, cu probabilitate mai mare de ploaie pe parcursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

SAMBATA cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și temporar va ploua în toate regiunile, iar noaptea doar izolat și slab în cele vestice, nordice și centrale. În zona montană, îndeosebi la peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări, în prima parte a intervalului în sud-estul țării și local în zona montană înaltă, iar seara și noaptea în toată țara, dar cu precădere la munte unde vor fi viteze de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat se va forma ceață.

București. Ziua, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Începând cu orele serii cerul se va degaja treptat, iar vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

DUMINICA vremea va fi vântoasă și apropiată de normal din punct de vedere termic, cu maxime ce se vor încadra între 5 și 16 grade și minime cuprinse între -2 și 7 grade, ușor mai scăzute în zonele depresionare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în toată țara, cu viteze mai mari la munte, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. Cerul va avea înnorări temporare, iar cu precădere în jumătatea nordică a țării vor fi ploi slabe, în timp ce la munte, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va forma ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta intensificări temporare pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page