Press "Enter" to skip to content

Ce trebuie să faci pentru ca Dumnezeu să îți asculte rugăciunile! Părintele Necula aruncă bomba

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai momentului. Datorită harului cu care traduce Sfânta Scriptură pe înțelesul tuturor, decanul interimar al Facultății de Teologie din Sibiu a reușit să ajungă la sufletele românilor, iar pe mulți dintre ei i-a întors pe calea Domnului.

Ce trebuie să faci pentru ca Dumnezeu să îți asculte rugăciunile! Recent, părintele Necula a vorbit despre rugăciunile pe care fiecare dintre om le face lui Dumnezeu, dar și și despre cum pot să primească răspunsurile la ele.

Ce trebuie să faci pentru ca Dumnezeu să îți asculte rugăciunile!

„Noi avem rugăminți către Dumnezeu. De cele mai multe ori coborâm puterea Lui la lucruri pe care le putem face şi singuri. Pentru rugăminți avem telefoane, pentru rugăciuni avem biserici.

Trebuie să ne păstrăm sobrietatea cererii. Eu citesc pomelnice în fiecare zi foarte multe și unele sunt extrem, extrem de simpatice, dar în altele simți tensiunea scrierii şi drama”, a declarat părintele Constantin Necula.

Mai mult, duhovnicul a dat exemplul unei fetițe care i-a cerut lui Dumnezeu ca fratele ei, Ionuţ să împartă cu ea ciocolata, iar minunea a avut loc.

„Dumnezeu a ascultat-o! Unde mai pui că acum Ionuț este unul dintre marii producători de ciocolată, adică știe ce face. Avem un Dumnezeu care are simțul umorului, pentru că în viețile noastre contează orice fel de amănunt.

Eu aș fi cerut un pic de căldură acum în timpul filmării, dar mi-am dat seama că dacă am lumină am și căldură. Dacă ai lumină ai și răspunsul la rugăciune, dacă nu ai lumină în suflet nu e niciun răspuns”, a mai spus părintele Necula.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în fiecare duminică

„De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție și-Ți mulțumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai făcut la toate zidirile Tale. Cu adevărat se bucură și se veselește inima mea când stau și cuget că numai Tu singur ești Dumnezeu, Sfânt, Înțelept, Milostiv, Purtător de grijă, Bun, Puternic, Necuprins, și în scurte cuvinte, vreo bunătate și vreo mărire nu-Ți lipsește.

Mă bucur că Tu ești un Dumnezeu în trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Să se tulbure, Domnul meu, toți cei ce se închină altor dumnezei: că nu este alt Dumnezeu afară de Tine. Pentru aceasta fă să sporească creștinii la orice mărire și bunătate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Ți se închină și-Ți slujesc pururea cu toată inima și cu toată puterea. O, Părinte Sfinte, miluiește-mă! O, binecuvântate Fiule al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad!

O, Duhule Sfinte, dă-ne nouă darul Tău și acoperământul Tău! Așa, Doamne și Ziditorul meu, ascultă rugăciunile și cererile sufletului meu cel păcătos și dă-mi mie, smeritului și nevrednicului, darul Tău, ca să cinstesc astăzi această Duminică după porunca Ta și după porunca Bisericii Tale și Maicii noastre. Dăruiește-mi pocăință adevărată, ca să-mi plâng păcatele ce am făcut împotriva Împărăției Tale și împotriva sufletului meu și a aproapelui meu. Te rog, Mult Milostive Doamne, să uiți de astăzi înainte greșelile mele cele multe. După mulțimea milelor Tale, mulțumesc din toată inima mea pentru atâtea bunătăți ce-mi trimiți în toate zilele și mai vârtos pentru înnoirea sufletului meu, pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci mă îngăduiești și-mi aștepți pocăința, ca un Iertător Bun și Milostiv.

Și încă mă rog, Doamne Iisuse Hristoase, să-mi dai dar să petrec bine și creștinește întru această săptămână fără a-Ți greși, cu gândul, cu voința, cu cuvântul, cu fapta, întru mărirea și cinstea Bunei Vestiri a Sfintei Maicii Tale și a Învierii Tale celei de a treia zi și a venirii Duhului Tău celui Sfânt asupra Apostolilor. Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stapâne, ca să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de pacatele mele și să mă îndreptez cu mărturisirea, iar în ora morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inima curată și să fiu aflat demn de Împărăția Ta cea veșnică. Amin”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page