Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă cu părul dacă nu-l speli timp de o săptămână. Specialiștii vin cu răspunsul

Femeile își spală părul în mod diferit. Cum unele dintre acestea aleg să facă baie în fiecare zi, altele mizează pe spălarea la cap la câteva zile, iar altele chiar la o săptămână. Însă, specialiștii susțin că niciuna dintre aceste variante nu este cea potrivită. Ce se întâmplă cu părul dacă nu-l speli o săptămână. Cât de des ar trebui să îți speli părul.

  • Ce se întâmplă cu părul dacă nu-l speli timp de o săptămână
  • Specialiștii vin cu răspunsul

Ce se întâmplă cu părul dacă nu-l speli o săptămână. Aceasta este întrebarea pe care multe doamne și-o pun, din cauza timpului mult prea scurt pe care îl au. Sigur și tu te-ai aflat în situația asta. Care este sfatul specialiștilor în frumusețe.

Ce se întâmplă cu părul dacă nu-l speli o săptămână

Un studiu recent arată că pot exista beneficii, dar și consecințe când vine vorba de spălarea părului la o săptămână. Totul ține de scalp.

Uleiurile naturale hrănesc părul

Părul tău va deveni mai uleios, dacă nu îl vei spăla timp de o săptămână. În unele zone ale capului, părul va avea o textură diferită. Acest sebum al scalpului ajută la definirea și îmblânzirea frizz-ului. Însă, dezvntajul major este că părul nespălat dă un aspect de par gras și murdar.

Firele de păr devin mai puternice

Factorii produselor de coafare fac ca firul de par să se rupă mai repede. Spălarea deasă a părului duce la deteriorarea acestuia și chiar la ruperea sa.

Acumulare de produse

Dacă ești adeptă folosirii produselor de styling, vei obsrva că, dacă nu îți speli părul timp de o săptămână, pe acesta se va acumula o cantitate semnificativă din aceste produse.

Scalpul poate deveni iritat

O săptămâna fără să te speli pe cap nu este mult, însă pentru unele persoane acest obicei poate duce la efecte secundare neplăcute. Scalpul tău se poate irita din cauza părului murdar, plin de bacterii.

Când trebuie să își tunzi vârfurile de păr

Pentru a avea un păr sănătos, specialiștii recomandă tunderea frecventă a vârfurilor uscate.

Pentru coafură de tip bob, vârfurile trebuie tunse o dată la opt săptămâni. Astfel, părul tău va arăta sănătos și îngrijit. Dacă părul este mai lung, trebuie să treci pe la salonul de înfrumusețare o dată la 12 săptămâni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page