Press "Enter" to skip to content

Ce să faci dacă un os de pește ți-a rămas blocat în gât. Iată câteva metode simple pentru a-l scoate

Dacă obișnuiți să mâncați pește des, șansele de a avea neplăcerea ca un os să rămână blocat în gât, sunt mai mari. Deși, în acest caz, recomandarea este să mergeți la medic, cei mai mulţi oameni, nu prea sunt dispuşi să facă o vizită la cabinet pentru ceva ce nu pare a fi o reală ameninţare. Ce-i drept, de obicei, atunci când se întâmplă acest lucru, nu este o mare problemă. În cele mai multe cazuri, osul trece prin esofag în stomac fără complicații și se dizolvă acolo. Ce să faci dacă un os de pește ți-a rămas blocat în gât. Iată câteva metode simple pentru a-l scoate. Când devine o urgență medicală.

  • Ce să faci dacă un os de pește ți-a rămas blocat în gât
  • Iată câteva metode simple pentru a-l scoate

Înghițirea accidentală a unui os de pește este foarte frecventă, și asta pentru că sunt mici și pot fi ușor ratate în timpul pregătirii peștilor sau atunci când mestecați. Înainte de toate, trebuie să știți că nu este cazul să vă panicați, pentru că, de obicei, se întâmplă că osul să producă mai mult decât un disconfort, iar panica vă va face misiunea de a scapa de el mult mai grea.

Ce să faci dacă un os de pește ți-a rămas blocat în gât

Așa cum spuneam și anterior, înghițirea unui os de pește este destul de rar o urgență, așa că poate doriți să încercați câteva dintre aceste remedii acasă înainte de a vă îndrepta spre cabinetul medicului.

  • Prima şi cea mai la îndemână soluţie este să tuşeşti puternic, pentru a mişcă osul. Este foarte posibil să iasă astfel din gât şi să nu mai fie nevoie de nicio intervenţie.
  • Mestecați bezele – Substanța lipicioasă, zaharoasă, se apucă de os și o duce în jos în stomac.
  • Înghițiți ulei de măsline – este un lubrifiant natural,a r trebui să acopere căptușeala gâtului și osul în sine, ceea ce îl face mai ușor să îl înghiți.
  • Bananele pot îndepărta osul de pește din gât. Luați o mușcătură mare de o banană și țineți-o în gură timp de cel puțin un minut. Acest lucru îi va da o șansă de a absorbi niște salivă. După aceea, înghițiți-o într-o singură înghițitură mare.
  • Fierbe nişte orez foarte lipicios (de exemplu, arborio) şi înghite o lingură din acesta fără să îl mesteci.
  • ia o bucată de pâine proaspătă (cu cât mai pufoasă, cu atât mai bine) şi mestec-o puţin, apoi înghite-o. Osul de peste se va lipi de această sau se va înfige în ea şi va fi tras în stomac. Că faci metodă şi mai eficientă, întinde puţin unt de arahide pe suprafaţă pâinii, pentru că osul să se lipească mai uşor de această.

Ce pești conțin oase ușor de ratat

Unii pești au sisteme scheletice mai complicate decât alții. Acest lucru îi poate face mai dificil de dezosat.

În general, peștele care este servit întreg este cel mai riscant. Câteva exemple de pești care sunt dificil de dezosat în întregime includ:

– știucă

– crap

– păstrăv

– somon

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page