Press "Enter" to skip to content

Ce rol are eticheta de pe banane. Puțini știu ce reprezintă aceasta

Nu există persoană să nu fi cumpărat măcar odată în viață banane din supermarket. Ei bine, poate că cei mai mulți au și constatat că aceste fructe vin cu o anume etichetă lipită pe coajă lor. Este posibil să vă fi întrebat și ce rol are eticheta de pe banane, de fapt. Ce înseamnă, de fapt, eticheta de pe banane.

  • Ce rol are eticheta de pe banane
  • Puțini știu ce reprezintă aceasta

Deseori ai observat autocolante lipite pe fructe, dar cu toate acestea niciodată nu ai aflat ce reprezintă ele. Ei bine, abtipildurile pe care le vezi pe fructe nu sunt doar pentru a fi scanate când treceți pe la casă. Așadar, fiecare autocolant conține numărul PLU (price look-up), iar asta nu este tot.

Astfel că, autocolantele pentru produse sunt pline de informații despre fructele și legumele pe care le cumperi la supermarket.

Ce rol are eticheta de pe banane

1. Produsele cultivate convențional au patru cifre pe etichetă

În cazul în care cumperi o banană cu un cod de patru cifre, 4011 este codul pentru banane pe autocolant, se pare că acea banană a fost cultivată în mod convențional, cu utilizarea de pesticide. În acest fel, toate produsele cultivate convențional vor avea autocolante cu patru cifre.

2. Eticheta de pe banane pentru produsele ecologice au cinci cifre și încep cu cifra 9

În schimb, în cazul unui fruct sau a unei legume care a fost cultivată organic, autocolantul va avea cinci cifre, prima fiind „9”.

Astfel că, PLU-ul unei banane cultivate organic ar fi 94011. Aceste orientări te pot ajuta să alegi, produse organice sau produse cultivate în mod convențional.

În cazul în care vrei să eviți pesticidele, dar nu-ți poți permite să cumperi tot timpul produse organice, alege produse organice atunci când cumperi fructe cu coajă subțire. Un exemplu ar fi merele, căpșunile și perele.

Cel mai bine este să optezi pentru fructele și legumele cultivate în mod convențional atunci când vine vorba de produse cu coaja mai groasă. Printre acestea se numără bananele și avocado.

3. Etichetele produselor modificate genetic au cinci cifre și încep cu cifra 8

Cu toate acestea, în cazul autocolantelor cu produse modificate genetic, acestea au cinci cifre, dar aceste coduri încep cu cifra „8”.

Așadar, cele mai întâlnite tipuri de produse modificate genetic pe care le veți găsi în magazinele alimentare includ: porumb; soia (folosită în principal în hrana animalelor și în uleiul vegetal, deci este puțin probabil să cumpărați direct soia modificată genetic); cartofi; papaya (papaya cultivată în Hawaii este mai probabil să fie modificată genetic) sau dovleac.

Ce rol mai are eticheta de pe banane, de fapt

Se pare că, odată ce am desfăcut banana din coajă, acea etichetă mai poate ajuta la prinderea cojii de banană când nu mai vrem să o mâncăm.

În acest fel, poți folosi eticheta peste cojile de banană, lipindu-i marginile în jurul cojii. În felul acesta fructul nu se înnegrește mai repede și îl poți mânca mai târziu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page