Press "Enter" to skip to content

Ce nu ai voie să faci de Sfinții Mihail și Gavril 2022

Află care sunt lucrurile pe care nu este bine să le faci în ziua Sfinților Mihail și Gavril.

În fiecare an pe data de 8 noiembrie, creștinii ortodocși și greco-catolici îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.

Acestă sărbătoare este inscripționată cu cruce roșie și are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși.

La noi în țară, peste 1,3 milioane de români poartă prenume sau derivate ale Sfinților Mihail și Gavril, fiind motiv de sărbătoare atât din punct de vedere religios, cât și al onomasticii.

Sfinții Mihail și Gavril sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor spre Rai.

Astfel, sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril este un moment de reculegere și pomenire a celor plecați din această lume.

Arhanghelul Mihail este, în tradiția creștină, conducătorul oștilor îngerești. El poartă cheile raiului și este un războinic înfocat împotriva diavolului. Se spune că Arhanghelul Mihail stă și veghează la căpătâiul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este sortit să mai trăiască.

Arhanghelul Gavril este cel care i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos, fiind considerat aducătorul veștilor bune.

Atât Arhanghelul Mihail, cât și Arhanghelul Gavril sunt călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai. Mai mult decât atât, Sfinții Mihail și Gavril au grijă atât de cei morți, cât și de cei vii, fiind păzitorii oamenilor din clipa în care s-au născut și până la moarte. Se spune că aceștia se roagă la Dumnezeu mereu pentru sănătatea oamenilor. Arhanghelii sunt patroni ai casei, ard păcatele izvorâte din patimile și slăbiciunile omenești și îi ajută pe cei care țin posturile creștinești să își purifice conștiința.

Ce este interzis să faci de Sfinții Mihail și Gavril

În funcție de zona din care fac parte, credincioșii respectă anumite tradiții pentru ca  Sfinții Mihail și Gavril  să îi ajute pe întreg parcursul vieții. Totuși, există anumite lucruri care sunt strict interzise în ziua Sfinților Mihail și Gavril dacă vrei să-ți meargă bine.

Nu se face treabă în gospodărie

La fel ca în cazul celorlalte zile de sărbătoare, dar și zilelor de duminică, Dumnezeu a rânduit ca acestea să fie adresate strict rugăciunii. Astfel, credincioșilor le este interzis să facă orice treabă casnică. Nu aveți voie să spălați, să călcați, să coaseți sau să faceți orice altă treabă în gospodărie. Această zi constituie o zi de odihnă pe care trebuie să o dedicați rugăciunii și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Potrivit tradiției populare, se spune că dacă lucrezi în ziua Sfinților Mihail și Gavril, vei muri în chinuri.

Nu e bine să te cerți cu nimeni

De Sfinții Mihail și Gavril nu este bine să te cerți cu cineva sau să te superi pe cei apropiați. De asemenea, dacă ești certat cu cineva, acum este ocazia potrivită pentru a îngropa securea războiului. Se spune că cei care se vor certa în ziua Sfinților Mihail și Gavril vor fi urmăriți de ghinion.

Evită bârfele, mânia și răzvrătirea

În această zi sfântă trebuie să eviți orice acțiune care nu este plăcută lui Dumnezeu. Evită bârfele, mânia și răzvrătirea și încearcă să păstrezi o atitudine caldă față de cei din jur. Se spune că cei care vor bârfi, se vor mânia sau răzvrăti vor fi urmăriți de ghinion timp de 5 ani.

Trebuie să așteptăm ziua Sfinților Mihail și Gavril cu iubire și cu pace în suflet. În funcție de cum ne comportăm cu aproapele nostru, așa va fi și viața noastră de apoi. 

În ziua de Sfinții Mihail și Gavril se aprind lumânări, atât pentru cei vii, cât și pentru cei trecuți la cele veșnice. Se spune că lumânările pe care le aprinzi în această zi sfântă vor constitui lumina în viața de apoi. Astfel, în ziua Sfinților Mihail și Gavril, este bine ca toată lumea să aibă în casă o lumânare aprinsă. De asemenea, cei care vor posti cu ocazia acestei sărbători vor fi feriți de boli și necazuri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page