Press "Enter" to skip to content

Ce înseamnă „Alo!”, de fapt. Este folosit de milioane de oameni în comunicarea la telefon

Cuvântul „Alo” este cel mai des folosit salut pe care îl folosim atunci când răspundem la un dispozitiv de telefonie fixă sau mobilă. Milioane de persoane din întreaga lume îl utilizează în convorbiri de ani de zile, însă puțini sunt cei care știu ce înseamnă cu adevărat. Cine l-a inventat și care este semnificația lui.

  • Ce înseamnă „Alo!”
  • Este folosit de milioane de oameni în comunicarea la telefon

Cine este inventatorul cuvântului „Alo!” și cum am ajuns să îl utilizăm la aproape fiecare răspuns al unui apel. Acestea sunt întrebările la care mulți oameni caută un răspuns.

Ce înseamnă „Alo!”

Oamenii au zilnic curiozități, motiv pentru care, cercetătorii încearcă să vină cu răspunsuri pentru a le ușura căutările. Cum fiecare lucru a fost inventat de cineva, la fel s-a întâmplat și în cazul telefonului. Mai exact, ideea de a inventa un telefon a apărut cu mult înainte de prima sa datare.

Primul inventator a fost chiar Antonio Meucci, în 1849. Acest a fost urmat, la scurt timp, de către Charles Bourseul. Acesta a conceput un alt model de telefon, în anul 1854. Însă, în acest fel, cel care a patentat ideea este Alexander Graham Bell. El a fost câștigătorul primului brevet pentru acest dispozitiv în anul 1876.

La acel moment, el a creat un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite de oameni. Tot atunci, că formulă de încheiere al unei convorbiri a fost folosit cuvântul „ahoe”. Puțini sunt cei care știu că acest cuvânt era folosit de marinari pentru a opri un vas. Totuși, aceasta variantă nu a fost pe placul multora.

La doar un an de la acest eveniment, Thomas Edison primea de la directorul unei companii locale de telegraf din Pittsburg următoarea întrebare: „Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?”.

Și, în acel moment, inventatorul a folosit apelativul pe care englezii îl folosesc la vânătoarea de vulpi: „Alooo”.

Este folosit de milioane de oameni în comunicarea la telefon

Mai apoi, timp de aproximativ 5 ani, istoricul englez Allen Koenigsberg a cercetat prin volumul uriaş de materiale găsit în depozitul AT&T din New York. Astfel el a vrut să vadă dacă informaţia era veridică. În acel moment, el a găsit o epistolă scrisă chiar de Edison în care spunea: „Alo este salutul telefonic de utilizat pe distanţe mari, fiind cel mai uşor de auzit”.

Mai mult decât atât, Thomas Edison și-a câștigat titlul de cel mai mare inventator de origine americană și a obținut 1.903 de patente de invenţii pe numele său în SUA şi un număr considerabil în Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page