Press "Enter" to skip to content

Ce este sindromul omului înțepenit, boala de care suferă Celine Dion. Are sau nu tratament. Ce spun medicii

Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală cruntă, care îi afectează grav stilul de viață. Cântăreața suferă de sindromul omului înțepenit, iar lumea este curioasă cum se manifestă. Iată ce este și ce spun medicii despre ea și despre tratament.

  • Ce înseamnă sindromul omului înțepenit
  • Celine Dion suferă de această boală

Această boală a ajuns în atenția tuturor, după ce s-a aflat că Celine Dion a fost diagnosticată cu această boală gravă. Însă, puțini știu ce este sindromul omului înțepenit și prin ce simptome de manifestă.

Medicii au vorbit despre această boală, dar și dacă poate fi sau nu tratată. Din primele informații, se pare că efectele sunt grave pentru organism.

Ce este sindromul omului înțepenit

Toată lumea a auzit de sindromul omului înțepenit, dar și despre faptul că este o boală extrem de gravă. Această afecțiune reprezintă o rigidizare a mușchilor în organism, care îi împiedică pe oamenii bolnavi să se mai poată mișca în mod normal.

De asemenea, poate să aducă la momente de spasme musculare, care să fie dureroase pentru oameni. Aceasta este o boală rară, care își face simțită prezența în jurul vârstei de 45 de ani, însă simptomele mai grave pot să apară mai târziu în vârstă. Potrivit cercetărilor, spasmele pot fi produse de factori de zi cu zi, cum ar fi zgomotul sau contacul fizic.

În cazul în care nu este diagnosticată sau tratată, afecțiunea musculară poate să ducă la dificultăți de mișcare. Este una dintre bolile ale cărei simtome și efecte se agravează pe timp ce trece, iar oamenii pot să se simtă tot mai rău.

”Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, a declarat Celine Dion, la finalul anului 2022.

Cum se tratează această boală

Sindromul omului înțepenit este o boală incurabilă, care nu ar putea să fie tratată. Însă, tot ce se poate face este ca efectele sale și simptomele să fie ameliorate cu ajutorul unor medicamente. De asemenea, se mai poate ameliora prin diferite practici fizice, cum ar fi masaj, acupunctură sau hidroterapie. Această boală afectează 1 la 1 milion de oameni și este extrem de rară, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page