Press "Enter" to skip to content

Ce este bine să faci în prima zi din Postul Crăciunului pentru a-ţi merge bine în viaţă

Pe 15noiembrie începe Postul Crăciunului, iar de prima zi de post sunt legate mai multe tradiţii şi obiceiuri. Oamenii tind să ţină cont de ele pentru a le merge bine în familie şi în viaţă.

Aşadar, una dintre tradiţii este cea legată de resturile de mâncare rămasă de la Lăsata Secului care se pun într-o faţă de masă şi sunt aruncate dimineaţa, cu faţa la răsărit, afară pentru păsările cerului. Vasele sunt spălate cu mare atenţie şi puse cu faţa în jos pentru ca membrii familiei să fie păziţi de rele.

O altă tradiţie legată de prima zi a Postului Crăciunului este cea în care femeile spală cămăşile şi feţele de masă pentru ca tot anul să aibă parte de curăţenie. De asemenea, o lată tradiţie legată de Postul Crăciunului este cea în care ciobanii şi toţi oamenii care a animale ţin postul cu mare dorinţă pentru ca oile şi animelele să nu se îmbolnăvească.

Când este Postul Crăciunului 2023

Postul Crăciunului – 14 noiembrie este mult mai uşor faţă de cel al Paştelui, pentru că de această dată sunt mult mai multe dezlegări la peşte. Postul Crăciunului va ţine până pe 24 decembrie, când sărbătorim Ajunul Crăciunului, pentru ca a doua zi, întreaga creştinătate să se poate bucura cum se cuvine de marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page