Press "Enter" to skip to content

Ce conţin capsulele de cafea, de fapt. Ingredientul periculos de care habar nu aveai

Majoritatea dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă mare de cafea. Să pregătești această băutură la aparat, dimineața, poate fi foarte comod. Te-ai întrebat, însă, ce conţin capsulele de cafea? Un nou studiu demonstrează prezența unui ingredient periculos în compoziția lor. Ce au aflat oamenii de știință, în urma analizelor.

Ce conţin capsulele de cafea, de fapt

În ultimii ani de zile, cercetătorii au devenit tot mai îngrijorați cu privire la compoziția celor mai populare și comercializate produse de pe piață. În mare parte, din cauza faptului că, de multe ori, se descopereau ingrediente cu efecte toxice asupra organismului uman. Unele dintre ele, sunt chiar cancerigene.

Printre produsele studiate intens de oamenii de știință în ultimii ani de zile se numără și capsulele de cafea. Mai mulți cercetători au comparat compoziția diverselor tipuri de cafele, ajungând la concluzia că băutura preparată pe bază de capsule este cea mai toxică dintre toate. Din ce motiv, aflați în rândurile de mai jos.

„O cafea pregătită la cafetieră cu picurare nu este la fel cu cea făcută într-o mașină de cafea espresso sau din capsule. Acestea (capsulele de cafea – n.r.) prezintă niveluri diferite de furan”, a declarat profesorul Javier Santos, de la Departamentul de Chimie Analitică al Universității din Barcelona.

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a catalogat furanul drept posibil produs cancerigen. A fost descoperit din ce în ce mai des, în ultima perioadă, chiar și în produsele alimentare. Compusul este toxic și, deși se încadrează în limitele sigure pentru sănătate, se recomandă evitarea consumului de cafea pe bază de capsule.

Cea mai bună cafea pentru organism

Cea mai sigură cafea pe care o putem consuma este cea măcinată, potrivit oamenilor de știință. Băutura este bogată în antioxidanți, care sunt importanți pentru menținerea unei stări de sănătate bune. De asemenea, aceștia împiedică oxidarea celulelor de către toxine, stresul oxidativ și apariția inflamațiilor.

Cafeaua măcinată are o activitate antioxidantă chiar mai mare decât a ceaiului verde, spun cercetătorii. Acidul clorogenic – un antioxidant care se regăsește aproape exclusiv în cafeaua măcinată – ar putea să ajute la prevenirea bolilor cardiovasculare, potrivit mai multor analize realizate de specialiști.

Mai mult decât atât, cafeaua măcinată conține și mici cantități de vitamine din complexul B, magneziu și potasiu. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în societățile occidentale, cel mai mare contributor la aportul total de antioxidanți nu este altul decât cafeaua. În circumstanțele în care o consumăm în mod regulat, este important să ne asigurăm că bem cel mai sănătos tip de cafea.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page