Press "Enter" to skip to content

Ce conţin capsulele de cafea. Au în compoziție un ingredient periculos

Cafeaua este nelipistă din dieta multor persoane, iar majoritatea folosesc un aparat pentru a o prepara, deoarece doar bagă capsula în aparat și cafeaua e gata. Ei bine, este simplu să o prepari așa, însă oamenii de știință au descoperit că există un ingredient periculos în compoziția capsulelor de cafea. Iată ce conțin acestea, de fapt!

  • Ce conţin capsulele de cafea
  • Au în compoziție un ingredient periculos

Este ușor să consumi cafea pe bază de capsule, însă oamenii de știință au descoperit că acele capsule conțin un ingredient extrem de periculos pentru sănătatea organismului uman. Iată despre ce este vorba!

Ce conţin capsulele de cafea

Oamenii de știință au studiat foarte intens capsulele de cafea, iar mulți cercetători au ajuns la concluzia că această băutură preparată pe bază de capsule este mult mai toxică decât alte tipuri de cafea.

Profesorul Javier Santos, de la Departamentul de Chimie Analitică al Universității din Barcelona a spus că aceste capsule de cafea prezintă niveluri diferite de furan, adică niveluri de alcool organic.

„O cafea pregătită la cafetieră cu picurare nu este la fel cu cea făcută într-o mașină de cafea espresso sau din capsule. Acestea (n.r.: capsulele de cafe) prezintă niveluri diferite de furan”, a explicat profesorul Javier Santos.

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a declarat că furanul este un posibil produs cancerigen. Acest compus este extrem de toxic și specialiștii recomandă oamenilor să evite consumul de cafea pe bază de capsule.

Care este cea mai bună cafea

Potrivit oamenilor de știință, care au făcut diverse teste pe cafea, cea mai sigură cafea este cea măcinată, pentru că este bogată în atioxidanți și împiedică imediat oxidarea celulelor de către toxine, apariția unor anume inflamații, dar și stresul oxidativ.

De asemenea, cafeaua măcinată are cantități mici de vitamine, cum ar fi vitamina B, potasiu și magneziu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page