Press "Enter" to skip to content

Ce aliment nu ai voie să mănânci de Întâmpinarea Domnului. Vei atrage ghinionul de partea ta

La data de 2 februarie, creștinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnului, data importantă în calendarul creștin-ortodox aflată la 40 de zile de la nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Întâmpinarea Domnului este marcată cu cruce roșie în calendar, iar de această tradiție sunt legate o serie de tradiții și obiceiuri.

Ce aliment nu ai voie să mânânci de Întâmpinarea Domnnului

Întâmpinarea Domnului marchează momentul în care Iisus Hristos a fost dus la Templul din Ierusalim. Sărbătoarea mai este cunoscută sub denumirea de Streneia sau Ziua Ursului înturcât, cu mult timp în urmă, oamenii erau de părere că în ziua de 2 februarie vor avea puterea ursului. În plus, unele persoane obișnuiau să se ungă cu grăsime de urs pentru a ține bolile departe, iar persoanele bolnave erau afumate cu blană de urs pentru a se vindeca grabnic.

De 2 februarie este complet interzis consumul de miere. Se spune că cine va consuma miere în ziua de 2 februarie va atrage ghinionul de partea sa.

În ziua praznicului, este bine ca mamele ai căror copii sunt bolnavi să dăruiască lucruri de îmbrăcăminte copiilor săraci. Împlinirea acestui ritual aduce bucurii şi alungă boala din familiile generoase.

Pentru spor şi sănătate, în această zi de sărbătoare, credincioşii cinstesc icoana Maicii Domnului numită „Îmblânzirea inimilor împietrite” sau „Profeţia lui Simeon”.

Tradiții și superstiții de Întâmpinarea Domnnului

Cine lucrează în ziua de Stretenie va cădea în boală și i se va strâmba gura, conform tradiției.

Dacă boul, în cursul zilei de Stretenie, va bea apă din urma lui, atunci este semn că iarna va trece repede.

Dacă bea un bou apă din streașina casei, atunci anul va fi unul cu mană pentru albine și oi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page