Press "Enter" to skip to content

Ce a provocat tragedia de la bordul submarinului Titan! Ultimele informatii

Compania care a organizat expediția în care cei 5 pasageri ai submersibilului Titan urmau să ajungă la 3.800 de metri adâncime în apele Atlanticului a transmis joi seară că membrii echipajului nu mai sunt. Dispariția lor este profund regretată!

Anunțul a fost făcut după ce Garda de Coastă americană a informat că au fost descoperite mai multe resturi în zona de căutare.

John Mauger, amiral al Gărzii de Coastă din SUA, a declarat: „În această dimineață, un vehicul controlat de la distanță (ROV) de la bordul navei Horizon Arctic a descoperit un con din partea din spate a submersibilului Titan, la aproximativ 500 de metri în spatele navei Titanice, pe fundul apei. ROV-ul a găsit, de asemenea, și alte resturi. După consultarea cu experți ai grupului de căutare, am constatat că aceste resturi sunt legate de pierderea catastrofală a camerei de presiune. După ce am ajuns la această concluzie, familiile pasagerilor au fost imediat informate. În numele Gărzii de Coastă a Statelor Unite și a întregului echipaj de căutare, transmitem sincere condoleanțe familiilor.”

Șapte nave și mai multe vehicule subacvatice comandate de la distanță au căutat febril, acoperind o suprafață imensă de ocean – aproape 26.000 de kilometri pătrați.

În această misiune a fost implicat și un robot subacvatic capabil să transmită imagini și informații de la adâncimea de 3.800 de metri, locul unde se află epava pachebotului Titanic.

Robotul subacvatic, deținut de compania OceanGate, a identificat mai multe resturi, inclusiv cadrul de acostare și partea din spate a submersibilului Titan.

Aceste fragmente au fost găsite la aproximativ 480 de metri în spatele navei Titanicului, conform informațiilor furnizate de Garda de Coastă americană. Autoritățile au reușit să reconstruiască complet structura submersibilului Titan pe baza a cinci elemente descoperite care îi aparțineau.

Primele indicii oferite de autoritățile americane sugerează că submersibilul Titan, dispărut în apropierea epavei Titanicului, ar fi suferit o „implozie”.

„Pare că o explozie s-ar fi produs în coloana de apă a submarinului”, estimează Garda de Coastă americană.

Nu au fost găsite fragmente din Titanic în zona în care a fost descoperit submersibilul, care este o zonă plată, conform declarațiilor Garda de Coastă. Aceasta elimină orice îndoieli cu privire la originea fragmentelor găsite.

Garda de Coastă americană a confirmat că zgomotele auzite sub apă nu erau asociate cu submersibilul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page