Press "Enter" to skip to content

Caz șocant în Mexic. Opt cadavre au fost descoperite într-un parc naţional

Opt cadavre au fost descoperite în ultimele zile într-un parc naţional în apropiere de oraşul turistic Acapulco, în Mexic, a anunţat, vineri, un ONG.

„Opt trupuri au fost coborâte de pe munte”, a declarat Socorro Gil, preşedinte al organizaţiei Memorie, Adevăr şi Justiţie, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Acapulco.

Cadavrele au fost descoperite de luni până joi în parcul naţional El Veladero, o amplă rezervaţie naturală care domină golful Acapulco de pe coasta pacifică a Mexicului, informează AFP, citată de Agerpres.

Această descoperire macabră are loc la trei săptămâni după dispariţia la Acapulco a şapte persoane, răpite într-un centru de reabilitare. Autorităţile nu au stabilit totuşi o legătură între cele două evenimente, notează France Presse.

Statul Guerrero, unde Acapulco este oraşul cu cea mai mare populaţie, este locul în care mai multe grupuri criminale se luptă pentru a-şi mări teritoriul. Potrivit autorităţilor, 4,171 de persoane sunt în prezent date dispărute în statul Guerrero.

În lipsa unor rezultate ale anchetelor poliţieneşti, familiile celor dispăruţi îi caută de multe singure pe aceştia. Adesea ONG-urile sunt acelea care, în urma unor informaţii anonime, le semnalează autorităţilor prezenţa unor astfel de gropi comune.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page