Press "Enter" to skip to content

Cauzele țiuitul în ureche. Cum poți scăpa de această problemă

Țiuitul în urechi, cunoscut și sub denumirea de tinitus, este de cele mai multe ori enervant. Care sunt cauzele acestuia și cum poți proceda în cazul în care îți dorești să scapi de această problemă. Din ce motiv ne țiuie urechile și când este momentul să ne adresăm unui medic.

Ce trebuie să faci în cazul în care vrei să scapi de această problemă, mai ales pentru că îți afectează calitatea vieții și nu te mai poți concentra la fel de bine ca de obicei. De ce apare acest țiuit și ce este important să știi.

De ce apare țiuitul în ureche

Expunerea la zgomot. Zgomotele puternice pot provoca pierderea auzului și tinitus. Este important să știi că este normal să ai un astfel de „simptom”, mai ales dacă ai fost la un concert.

Leziuni, infecții sau blocaje ale urechii. Dacă un lucru este blocat în urechea medie, împiedică undele sonore să ajungă la urechea internă, iar acest aspect poate provoca tinitus. Alte motive pot fi otita, otoscleroza, barotrauma sau screloza multiplă.

Pierderea auzului. Cel mai frecvent simptom asociat cu tinitus este pierderea auzului. Acesta este legat de vârstă și este cunoscut sub numele de presbiopie. un tip de pierdere a auzului numit hipoacuzie neurosenzorială. Aceasta este cauzată de deteriorarea celulelor nervoase din urechea internă și afectează atât urechea internă, dar totodată și nervii din creier.

Medicamente sau droguri. Există multe „tratamente” eliberate fără prescripție medicală care pot provoca tinitus și anume: aspirina în doze mari, agenții de chimioterapie, chinina antimalarie, antibiotice, diureticele cu buclă și antiinflamatoare nesteroidiene.

Cum poți scăpa de această problemă

Există câteva metode prin care poți scăpa de țiuitul din urechi. Tratamentul este prescris de un specialist, totul în funcție de mai multe aspecte, inclusiv de simptome. Pentru început, poți încerca să te cureți cu ajutorul unui spray special.

În cazul în care este vorba despre o infecție a urechii, aici se poate trata cu un antibiotic, însă numai la recomandarea unui medic. Multe persoane folosesc remedii naturale pentru a scăpa de țiuit, dar este important să ne adresăm unui specialist atunci când vine vorba de problemele de sănătate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page