Press "Enter" to skip to content

Caută și tu prin casa! Bancnotele vechi românești au ajuns sa coste o avere

Care este bancnota din România care a ajuns să coste 1.000 de lei pe site-urile de anunţuri. Caută şi tu prin casă, întrucât se prea poate să o mai ai. Unii români au făcut afaceri frumoase din vânzarea lor şi asta pentru că sunt foarte căutate de către colecţionari.

Ce bancnotă românească a ajuns să se vândă cu 1000 de lei. Este posibil să o ai prin casă

S-a aflat cât costă pe site-urile specializate în vânzări o bancnotă de 500 de lei cu chipul lui Constantin Brâncuşi, emisă în anul 1992. Unii au făcut bani frumoși din vânzarea acestor bancnote, fiind căutate de către colecţionari.

Bancnota de 500 de lei emisă în anul 1991, cu chipul marelui Constantin Brâncuși, este prima bancnotă scoasă în perioada de după Revoluția din 1989. Bancnota emisă de Banca Națională avea o valoare nominală de 500 de lei, însă a suferit unele modificări ulterior.

BNR a pus în circulație două variante ale bancnotei de 500 de lei

Astfel, dacă în 1991 Constantin Brâncuși era reprezentat pe bancnotă din față, în decembrie 1992, Banca Națională a României a pus în circulație o nouă bancnotă cu valoarea nominală tot de 500 de lei însă care îl reprezintă pe marele sculptor privind spre stânga noastră, împreună cu două dintre celebrele sale opere.

Din fericire pentru cei care încă mai au prin casă aceste bancnote de 500 de lei cu Constantin Brâncuși, pot să se îmbogățească acum de pe urma lor.

Cu cât se comercializează bancnota cu Brâncuși

Pe site-ul Olx, bancnota se vinde la prețul de 1000 de lei. De asemenea, unii dintre români vând seturi de astfel de bancnote, iar preţul poate fi negociat.

O altă bancnotă cu care se pot face bani frumoși este cea de 2000 de lei. Scoasă de foarte mult timp din ciruculație, bancnota de 2.000 de lei a ajuns că valoreze în prezent o sumă foarte frumoasă.

Bancnota de 2000 de lei a marcat Eclipsa din 1999

Bancnota de 2000 de lei a marcat evenimentul astronomic al anului, pentru că înfățișa Eclipsa totală de Soare care a avut loc în 11 august 1999, eclipsă vizibilă și din țara noastră.

Cu prilejul acestui eveniment astronomic global, Banca Naţională a României a emis în acelaşi an o bancnotă specială, cea de 2000 de lei, care în prezent este extrem de căutată de către colecționari.

Cu cât se vinde banconta cu Eclipsa din 1999

Astfel, pe site-urile de vânzări există multe anunţuri şi cu bacnotele din anul 1999, pentru că acum sunt la mare căutare de colecționari. Preţurile cerute de către vânzătorii de bancnote cu eclipsa se învârt tot în jurul în jurul sumei de 1000 de lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page