Press "Enter" to skip to content

Câtă sare se pune la murături, de fapt. Ce cantitate se adaugă la 1 litru de apă

Câtă sare se pune la murături? Când vine vorba de murăturle noastre de zi cu zi, sarea este un ingredient important în fermentare. Nu numai că împiedică bacteriile nedorite, dar ajută și la menținerea legumelor crocante. Sarea adaugă savoare, păstrează conținutul de vitamine. În același timp, poate încetini procesul de fermentație pentru a permite ca aroma să se dezvolte mai mult. Dacă vă întrebați câtă sare se pune la murături, de fapt, sau ce cantitate se adaugă la 1 litru de apă, aflați răspunsul citind în conitnuare. Ne-am propus să vă ajutăm, pentru a avea cele mai bune murături.

Vrei să pui murături și nu știi câtă sare se pune la murături

Dacă ați răsfoit rețete de cum se fac murăturile, ați observat că fiecare solicită o cantitate diferită de sare. Cantitatea de sare adăugată legumelor poate varia în funcție de preferințele personale de gust, de legumele și de celelalte ingrediente solicitate și chiar de mărimea bucăților de legume. Există 2 moduri de a adăuga sare la fermenții de legume.

Două metode de a adăuga sare la prepararea murăturilor

Există două modalități simple de a adăuga sare la prepararea murăturilor, și sunt extrem de simpe și extrem de folositoare

  1. Adăugați direct sare în legumele mărunțite sau tăiate, cum ar fi varza pentru varză murată. Frământând sarea în legume, se scoate sucul; legumele fermentează apoi în sucurile lor proprii.
  2. Dizolvați sarea în apă, pentru a face o saramură. Se scufundă complet legumele în saramură pentru o fermentare corespunzătoare.

Câtă sare se pune la murături și ce cantitate se adaugă la 1 litru de apă

Așa cum vă spuneam la început, ne-am propus să vă dăm toate datele, nu de alta, dar ar fi cazul să aveți cele mai bune murături, cu care să vă lăudați la vecina de la etajul doi. Regula de bază pentru sare în fermenții de legume este de 1-3 linguri la un litru de apă.

  1. Adăugați 1-3 linguri de sare direct la o căpățână medie de varză sau la o cantitate echivalentă de alte legume mărunțite înainte de a le bate sau frământa, pentru a obține aproximativ 1 litru de produs finit.
  2. Pentru a face o saramură care să acopere legumele, dizolvați 1-3 linguri de sare în 1 litru de apă.

Totul ține în a experimenta

În funcție de grosimea sării, o lingură poate echivala cu o greutate diferită de sare, deci un nivel diferit de sărare în lotul finit. Este posibil să fie nevoie de câteva experimente pentru a obține aroma potrivită, iar cantitatea de sare preferată poate varia în funcție de diferitele legume.

O varză sărată poate fi gustoasă, dar aceeași cantitate de sare poate să nu funcționeze într-un lot de morcovi rași. În orice rețetă de murături, este acceptabil să reduceți sau să măriți cantitatea de sare pentru a vă adapta gustul. Cu toate acestea, există limite la ambele capete.

O cantitate prea mică de sare poate permite mucegaiului și altor bacterii nedorite să pătrundă în lot. Este posibil să nu mențină legumele crocante. Prea multă sare poate încetini procesul de fermentație până la punctul de a-l opri cu totul. Așa că, mare atenție, și baftă la prepararea murăturilor!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page