Press "Enter" to skip to content

Cât va costa 1 kilogram de carne de sărbători. Prețul incredibil anunațat de producători

După scumpirile din ultima perioadă la gaze și energie, românii primesc alte vești proaste. Se pare că, în acest an, mesele de sărbători ar putea fi mai sărace și asta pentru că agricultorii anunță prețuri mari pentru produsele din carne. Câți bani vom scoate din buzunar pentru 1 kilogram de carne, de sărbători. Prețul incredibil anunațat de producători.

  • Cât va costa 1 kilogram de carne de sărbători
  • Prețul incredibil anunațat de producători

Creșterea prețurilor energiei electrice influențează și prețul produselor alimentare. Așa se face că, de sărbători,agricultorii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc. Pentru că producătorii au auvt un an agricol destul de greu, cu profit aproape zero și au adunat datorii enorme, acum cresc prețurile, iar victimele, evident, sunt consumatorii.

Cât va costa 1 kilogram de carne de sărbători

În acest an, de sărbători, pentru mulți români mesele de sărbători ar putea fi mai sărace și asta pentru că este posibil ca 1 kilogram de carne de porc să coste dublu.

După un an secetos, fermierii au tras linie și mulți dintre ei, după ce și-au făcut calculele, au realizat că au ieșit în pierdere, și pentru a putea continua producția au fost nevoiți să împrumute sume de bani. Potrivit statisticilor, situația critică a fermierilor a crescut prețurile alimentelor cu aproximativ 20%, scrie digi24.ro.

„Creșterile de prețuri la alimente în România nu s-au oprit, urmează încă un trimestru, cel puțin, de creșteri de prețuri. În cursul anului 2022 au fost creșteri de 20% peste nivelul inflației, e colosal, pentru că actorii economici au vrut să marcheze și un nivel de profit, și ne așteptăm la încă 10%-15% minim.”, a spus Florin Constantin, expert agricol, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Așadar, se pare că prețurile vor continua să crească, iar producătorii spun că prețul unui kilogram de carne ar putea să se dubleze până la sărbătorile de iarnă. Așadar, dacă în prezent pentru un kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc plătim între 19 și 29 de lei, în câteva săptămâni ar putea costa chiar și 60 de lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page