Press "Enter" to skip to content

Cât ulei se pune la cartofii prăjiți, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Cartofii prăjiți se numără printre mâncărurile preferate ale românilor și nu numai. Este un preparat foarte gustos, simplu și rapid de făcut, însă nu prea sănătos. Cartofii prăjiți sunt o adevărată bombă calorică, însă consumați moderat nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Deși este un fel de mâncare pregătit foarte des în casele românilor, multe gospodine dau greș atunci când vine vorba despre cantitatea de ulei folosită. Află cât ulei trebuie să pui, de fapt, la cartofii prăjiți.

  • Cât ulei se pune la cartofii prăjiți
  • Secretul pentru un preparat de milioane

Cartofii prăjiți conțin extrem de multe calorii, iar de aici rezultă și acumularea de kilograme nedorite. Nu este deloc benefic pentru sănătate consumul în exces de cartofi prăjiți, însă mâncați cu moderașie nu este nicio problemă. Din când în când trebuie să ne facem și pofetel culinare. Dacă nu știi cât ulei să pui la prăjirea cartofilor, noi îți venim în ajutor cu un sfat de milioane care va face ca preparatul tău să fie extrem de gustos.

Cât ulei se pune la cartofii prăjiți

Cantitatea de ulei folosită la cartofii prăjiți este extrem de importantă. Deși nu este nimic complicat să prăjești niște cartofi, multe gospodine dau greși atunci când vine vorba despre cantitate. Află că tot ce trebuie să faci este să prăjești cartofii în cantitatea de ulei potrivită.

Pentru acest lucru trebuie să pui în tigaie ulei cât să acopei cartofii. Nu trebuie să fie o baie de ulei, dar nici ulei cât să ungă fundul tigăii. De aceea, este important să pui ulei cât să acopere cartofii. La fel de importantă este și grosimea cartofilor. Ei nu trebuie tăiați nici prea groși, pentru riși să se fiarbă ăn ulei, dar nici prea subțiri pentru că se vor arde. De aceea, trebuie să tai cartofii la o mărime potrivită și să îi lași la prăjit până când se vor rumeni frumos, astfel obținând cartofi prăjiți crocanți, aurii și delicioși.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page