Press "Enter" to skip to content

Cât mai valorează 1 leu în 2024. Ce poți să cumperi de acești bani în epoca inflației

Pe vremuri cu un leu puteai totuși să cumperi ceva, întrebarea este dacă în 2024 mai este posibil acest lucru. Iată ce mai poți achiziționa cu un leu în epoca inflației.

Un leu valorează acum foarte puțin în România, iar prețurile, în special la alimente, au crescut considerabil, astfel încât pentru a putea achiziționa chiar și un coș minim de cumpărături, trebuie să scoți din buzunar sute de lei.

Recent, jurnaliștii de la Observatorul Prahovean au desfășurat un mic experiment. Au mers la cumpărături în Halele Centrale din Ploiești, determinați să descopere ce se mai poate achiziționa cu doar un singur leu.

Conform lor, la Halele Centrale din Ploiești, cel mai accesibil produs, în ceea ce privește produsele de patiserie, este covrigul simplu, vândut la prețul de 0,40 lei. Însă, covrigul brașovean costă 1,5 lei, iar prețul poate ajunge chiar și la 4 lei pentru un covrig cu măsline sau cu gem de caise. Cea mai ieftină gogoașă costă, de exemplu, 2,5 lei, în timp ce un pateu a ajuns să coste 4 lei.

În plus, în aceeași locație, cu un leu poți cumpăra o legătură de pătrunjel sau de mărar. Legătura de ceapă verde costă 2 lei, iar legătura de lobodă este 3 lei. Cartofii se vând cu 4 lei pe kilogram, iar prețul kilogramului de roșii nu coboară sub 6 lei. La Halele Centrale din Ploiești, prețul cartofilor a depășit deja 4 lei pe kilogram.

În timpul regimului lui Ceaușescu, cel mai ieftin produs era eugenia. Prețul acestuia a crescut de la 0,25 bani la 0,45, iar în 2024 a ajuns să coste între 1,49 și 1,8 lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page