Press "Enter" to skip to content

Cât costă un kilogram de ceapă în piețe. Leguma atinge prețuri record

Iată cât a ajuns să coste un kilogram de ceapă în piețe. Leguma atinge prețuri record.

Cât costă un kilogram de ceapă în piețe. Leguma atinge prețuri record

În România, ceapa este a patra folosită după cartof, varză și roșii, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos.

Și atinge prețuri tot mai mari. Scumpirea energiei, războiul de la graniță, costul ridicat al îngrășămintelor și lipsa spațiilor de depozitare au făcut-o să coste între 7 și 13 lei kilogramul în piețe, a transmis Pro TV. Ceapa a început să se scumpească în decembrie, cu 6%, iar în prima lună a acestui an prețul a urcat cu 8 procente, iar în februarie cu încă 13, conform sursei.

Deși producția de ceapă în România a crescut de la an la an, conform datelor INS, prețul legumei a crescut cu 300% din 2019 până acum.

Ceapa previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Mâncați ceapă cât de des puteți! Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos.

Ceapa este considerată de zeci de ani ca fiind o legumă medicinală. Ea aparține genului Allium, alături de usturoi, eșalotă, praz, ceapă verde și arpagic. Se crede că este una dintre cele mai vechi legume cultivate din lume. De fapt, a fost folosită de romani, greci și multe alte culturi timp de mii de ani ca aliment și ca remediu pentru numeroase afecțiuni.

Mai mult, utilizarea cepei ca remediu naturist a determinat cercetarea modernă să descopere numeroasele sale beneficii medicinale. De exemplu, aceasta poate avea proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antitrombotice, anticancerigene, antioxidante și de protecție a inimii și a ficatului. Totodată consumul de ceapă previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos.

Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi. Cu toate acestea, puteți achiziționa și tinctură de ceapă, preparată chiar la tine în casă:

„Taiati 2 cepe mici felii si puneti la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade. Lasati 10 zile, apoi strecurati si luati cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de cina. In caz de prostatite si diabet de tip 2 faceti cure de 10 zile, timp de 6 luni”, potrivit infoalert.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page