Press "Enter" to skip to content

Cât costă un botez la biserică în 2023. Ce plătesc nașii, ce plătesc părinții

Se apropie perioada evenimentelor din acest an, iar una dintre cele mai importante părți, atât în cazul nunților, cât și în cel al botezurilor, sunt banii cheltuiți. După cum știe toată lumea, prețurile s-au dublat în ultimul an, astfel că oamenii vor fi nevoiși să scoată mai mulți bani din buzunar. Iată cât costă un botez la biserică în 2023, și ce trebui să plătești dacă ești naș sau chiar părintele micuțului botezat.

  • Cât costă un botez în 2023
  • Ce trebuie să plătești dacă ești naș sau părinte

Evenimentele din timpul verii sunt un motiv de bucurie și sărbătoare, însă și o metodă de a cheltui o mulțime de bani. Acest lucru diferă în funcție de numărul persoanelor invitate, însă unele taxe sunt standard.

De exemplu, există o sumă pe care părinții trebuie să o plătească la biserică dacă vor să organizeze botezul copilului lor. De asemenea, și nașii au responsabilități financiare.

Cât se plătește la biserică pentru un botez în 2023

La fel ca și în cazul celei de la restaurant, taxa pentru un botez la biserică diferă în funcție de oraș și de locul pe care îl alegi. Însă, în cele din București, se plătește în medie între 300 și 500 lei, însă prețul poate să fie și mai mare decât atât.

Recomandarea specialiștilor este să te asiguri că știi toate detaliile înainte să alegi o biserică pentru un astfel de eveniment. În timp ce unele biserici au prețuri mici, altfele pot să solicite chiar dublu.

Ce obligații au nașii de botez. Ce trebuie să plătească

Nașii sunt în centrul atenției la un botez. Dincolo de onoarea de a fi aleși părinții spirituali ai copilului, nașii au o respinsabilitate uriașă, inclusiv financiară.

Aceștia trebuie să cumpere trusoul bebelușului. Pe lista de cumpărături se află și lumânările, o sticlă de ulei, o sticlă de vin, o icoană mică și cadoul copilului.

Ce cumpără părinții copilului botezat

Dincolo de obiectele care revin în responsabilitatea nașilor, părinții trebuie să se asigure că au cumpărat câteva obiecte necesare. Acestea sunt un prosop, pânză albă, o foarfecă, o cutiuță pentru moț, un săpun, flori și o cădiță pentru a doua zi după botez.

Cât costă o petrecere de botez în 2023

Costurile pentru o petrecere de botez diferă în funcție de dorințele părinților. În cazul în care aceștia aleg un restaurant mediu, prețul pentru un meniu pornește de la aproximativ 150 lei. În cazul restaurantelor cu pretenții, costul pentru un meniu poate să ajungă inclusiv la 300-500 lei.

De asemenea, este important de luat în calcul dacă părinții își doresc muzică live, pentru care trebuie să scoată din buzunar câteva mii de euro, sau un DJ, care costă câteva mii de lei. În funcție de alte servicii adăugate, costul pentru o petrecere de botez ajunge undeva la cel puțin 5.000 de euro.

Un trusou de botez pornește de la 300 lei

Indiferent dacă este vorba despre un băiețel sau o fetiță, trusoul de botez costă cel puțin 300 lei. În funcție de obiectele pe care le conține, calitate sau magazinul ales, acesta poate să ajungă inclusiv la 1.500 lei. Așadar, nașii trebuie să se asigure că vor cheltui câteva sute de lei pentru botezul bebelușului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page