Press "Enter" to skip to content

Cat au ajuns sa coste benzina si motorina, sambata, in Romania. Oamenii au stat la cozi imense sa-si faca provizii

Romanii au luat cu asalt, miercuri 9 martie 2020, benzinariile din toata tara, de frica scumpirii combustibilului. Panica s-a instaurat in randul soferilor, dupa ce un mesaj fals a devenit viral pe WhatsApp, care spunea ca preturile carburantilor vor creste la 10 lei pe litru, iar in curand doar armata va mai avea voie sa alimenteze.

Acest aspect a facut ca foarte multi romani sa ia cu asalt benzinariile si sa isi faca plinurile. La doar cateva ore, cei din guvern au reactionat si au transmis ca sunt stocuri suficiente de carburanti, iar cetatenii nu au de ce sa-si faca griji.

“Romania nu are nicio problema cu aprovizionarea cu carburanti in benzinarii. Am avut astazi (miercuri n.r.) intalniri de lcuru cu reprezentantii Rompetrol si ai OMV Petrom si am primit asigurari ca exista stocuri suficiente de produse petroliere si vor asigura livrarile catre clienti. Totodata, vreau sa le transmit romanilor ca nu trebuie sa intre in panica si sa stea la cozi. Avem suficiente stocuri”, a spus Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Potrivit platformei peco-online.ro, astazi, 12 martie 2022, cea mai ieftina benzina din Romania se gaseste la BLKOil in Tecuci, Galati si costa 7,45 lei/litru. Cea mai iefina motorina se poate cumpara de la statia Socar din Fratesti, Giurgiu, la pretul de 7,59 lei/litru.

Cele mai mici preturi la benzina, motorina si GPL in principalele orase din Romania in aceasta dimineata:

Bucuresti:

Benzina: 7,85 lei/litru
Motorina: 7,90 lei/litru
GPL: 3,75 lei/litru

Cluj Napoca:

Benzina: 7.91 lei/litru
Motorina: 7.97 lei/litru
GPL: 3.83 lei/litru

Timisoara:

Benzina: 7.92 lei/litru
Motorina: 7.98 lei/litru
GPL: 3.74 lei/litru

Iasi:

Benzina: 7.93 lei/litru
Motorina: 7.98 lei/litru
GPL: 3.82 lei/litru

Constanta:

Benzina: 7.94 lei/litru
Motorina: 7.98 lei/litru
GPL: 3.79 lei/litru

Soferii care au stat la cozi miercuri, 9 martie 2022, sa-si alimenteze masinile au platit preturi de la 8 si pana la 11,10 lei/litru.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page