Press "Enter" to skip to content

Cât a ajuns să coste un cozonac de Paşte în 2024. Prețurile au crescut semnificat chiar înainte de marea sărbătoare

Ne apropiem de una dintre cele mai importante sărbători ale anului calendaristic, astfel că cei mai mulți încep să se informeze încă de pe acum de unde pot achiziționa cel mai bun, dar și la un preț accesibil, cozonac. Iată cât a ajuns să coste un cozonac de Paşte în 2024! Prețurile au crescut semnificat chiar înainte de marea sărbătoare.

  • Cât va costa un cozonac de Paşte în 2024
  • Prețul i-a speriat pe pofticioși

Cozonacul este desertul preferat de mulți români în perioada sărbătorilor pascale, fiind adesea preparat de gospodine sau preferat de unii cumpărat din comerț.

Preparat într-o mulțime de feluri și după o varietate de rețete, cozonacul nu lipsește de pe masa marilor sărbători din an.

Cât va costa un cozonac de Paşte în 2024

După ce marile lanțuri de magazine au început deja să scoată la vânzare renumiții cozonaci, se pare că s-au deschis deja și listele pentru cei care vor să cumpere cozonaci pentru sărbători direct din brutărie.

Mai este mai bine de o luna până la Paşte, însă cofetăriile şi brutăriile au început deja să preia comenzi, iar locurile se dau că pâinea caldă.

Prețurile au crescut semnificat chiar înainte de marea sărbătoare

Potrivit Observatornews.ro, în Piaţa Obor, un cozonac moldovenesc a ajuns să coste 100 de lei, în timp ce pasca şi cozonacul cu ciocolată au un preț de pornire începând cu 110 lei.

În schimb, prețuri ceva mai accesibile când vine vorba de cozonaci se găsesc în supermarket-uri, acolo unde preţurile încep de la 15-20 de le. În schimb, în unele cofetării sau patiserii, n cozonac se apropie de 200 de lei per kilogram.

Ingrediente nesănătoase identificate în cozonacii din comerț

Potrivit mai multor analize, în cozonacii din comerț au fost identificate o mulțime de ingrediente, care ridică semne de întrebare privind calitatea și siguranța alimentară a cozonacilor.

În acest fel, pe lângă ingredientele de bază, precum făină, zahăr, drojdie și sare iodată, acest desert specific sărbătorilor fabricat industrial conține o gamă variată de substanțe, de la spărtură de soia la coloranți și conservanți.

Printre acestea se numără și spărtura de soia, șrotul de soia, făina de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudra de albuș de ou, fibre de cartofi, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți și corectori de aciditate, stabilizatori.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page