Press "Enter" to skip to content

Carnea de porc se scumpește înainte de Crăciun. Cât vor plăti românii pentru un kilogram

Vești proaste pentru români. Carnea de porc se scumpește înainte de Crăciun cu aproximativ 10-15% față de prețul actual, astfel că masa de sărbători va avea un cost mai mare.

  • Carnea de porc se scumpește înainte de Crăciun
  • Cât vor plăti românii pentru un kilogram

Se anunță scumpiri înainte de Crăciun. Carnea de porc este printre cele mai consumate alimente de la noi din țară, iar prețul ei va crește, spre nemulțumirea românilor.

Carnea de porc se scumpește

Se anunță scumpiri în România! Prețul cărnii de porc va crește în următoarele luni, așa cum este și în alte țări din Europa. Specialiștii în domeniu au anunțat că va avea loc o creștere a prețului cu 10-15% până la Crăciun.

Un kilogram de carne va ajunge să coste aproximativ 30 de lei, astfel că românii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru masa de Crăciun. Scumpirea va avea loc din cauza prețului ridicat la cereale și alimentele pentru animale. Totodată și scumpirile la energie electrică sau carburant au contat pentru prețul final al cărnii de porc.

”Având în vedere faptul că importăm foarte multă carne de porc, vă daţi seama că imediat preţurile se aliniază la partea de cerere şi ofertă pe plan european”, a declarat Ioan Ladoși, de la Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România.

O altă problema remarcată de specialiști este că cererea nu mai este la fel de mare ca oferta. În timp ce în anii anteriori, carnea de porc este nelipsită, anul acesta nu s-a vândut la fel de mult.

80% din carnea de porc este importată

Prețul pentru un kilogram de pulpă de porc va ajunge la 30 de lei, iar unul de pulpe de pui va fi 16 lei. Pe lângă un consum mai mic al românilor, și producția a avut de suferit, fiind mai redusă decât în trecut.

Conform statisticilor, 80% din carnea de porc este importată, iar ministrul Agriculturii își dorește ca pe viitor românii să nu mai cumpere carne provenită din alte țări.

”Datele clare sunt la INS. Între 70 și 80% se importă carne de porc care intră în procesare. De aceea, am lansat în România și sunt în stadiul de construcție 56.000 de locuri de cazare în sectorul suin în reproducție. În 2 ani de zile vom produce 1,8 milioane de purcei în România, lansăm încă 100.000 de locuri de cazare pentru a produce încă aproape 3 milioane, cu locurile de cazare existente vom produce în următorii 4 ani aproape 7,8 milioane de purcei în România”, a declarat ministrul Agriculturii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page