Press "Enter" to skip to content

Care e diferența dintre apa plată și cea cu bule. Ce spune specialistul Mihaela Bilic: „Apa carbogazoasă nu îngrașă!”

Apa este, evident, esențială pentru orice persoană. Hidratează, reglează temperatura corpului și poate preveni bolile de rinichi. Specialistul Mihaela Bilic a explicat care este diferența dintre apa plată și cea cu bule și a vorbit despre faptul că, dacă știi că ai anumite boli, ar fi bine să consumi apă plată. Vezi în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

  • Mihaela Bilic, despre diferența dintre apa plată și cea cu bule
  • Specialistul a explicat care este diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă

Principala diferență dintre apa plată și apa carbogazoasă este aceea că apa plată nu are bule și nu conține ingrediente suplimentare precum dioxid de carbon gazos, în timp ce apa carbogazoasă conține dioxid de carbon gazos și, ca urmare, bule. Când cumperi o sticlă de apă dintr-un magazin, vei avea multe opțiuni din care să alegi.

Mihaela Bilic, despre diferența dintre apa plată și cea cu bule

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă. De asemenea, specialistul a specificat și cae sunt situațiile în care ar fi de preferat să consumăm apă plată, și nu carbogazoasă.

„Apă plată sau cu bule? Hidratează la fel, balonează diferit. (…) Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu). Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule.Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea – e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă.”, a fost o parte a mesajului scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Specialistul menționează că apa pe care o consumi zilnic depinde de gradul de activitate fizică, de temperatura exterioară și de caracteristicile fizice ale fiecărui individ punctând că nu este obligatoriu să consumi 2 litri de apă pe zi!

Mihaela Bilic: „Apa carbogazoasă nu îngrașă!”

Apa spumanta se refera la apa carbogazoasa cu bule. Dioxidul de carbon gazos este adăugat în apă pentru a forma bule și pentru a face apa gazoasă. Gazul de carbon crește nivelul pH-ului apei și o face mai acidă. Apa spumante este cunoscută și sub numele de apă carbogazoasă. Apa spumoasă este adesea folosită ca o băutură alternativă la băuturile răcoritoare cu zahăr.

În finalul postării, Mihaela Bilic a spus că apa carbogazoasă nu îngrașă, deși există astfel de mituri.

„Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar atunci când este băută în exces provoacă balonare”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page